Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A BHP még az olajban látja a jövőt

By 2020.10.13. No Comments
A BHP Group bejelentette, hogy adásvételi szerződést írt alá a Hess Corporation-szel, hogy további 28 százalékos munkapiaci részesedést szerezzen a Mexikó-öböl mélytengeri Shenzi területén történő olajkitermelésből.

A Shenzi jelenleg közös tulajdonban van, viszont a BHP Group birtokolja a tulajdon rész 44 százalékát. A BHP és Hess 505 millió USD vételárban állapodtak meg. Ezenkívül a Tesla tárgyalásokat folytat a BHP csoporttal egy nikkelügyletről, mivel az elektromos autógyártó a nagyobb termelést célozza meg. Az autógyártó és a világ legnagyobb bányászának számító BHP között eddig még nem született végleges megállapodás, de a tárgyalások sikeresek. A Tesla azon dolgozik, hogy növelje a jármű akkumulátoraiban felhasznált nikkel fém mennyiségét a teljesítmény javítása érdekében. A Teslával kötött megállapodás meglepetést okozhat néhány cég-befektető számára, mivel a nikkel a BHP üzletének kis részét alkotja. Valóságos előrelépést jelentene a vállalat erőfeszítéseinek, ha a Teslával sikeres megállapodást tudna kötni.

A vállalat részvénye ezen a héten 0,44%-ot emelkedett. A BHP Group elmondhatja magáról, hogy az olaj mellett a világ egyik legnagyobb rézbányáival rendelkezik. Illetve a cég vasércei megtalálhatóak minden autógyár, fegyvergyár és szerelvénygyár raktáraiban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!