Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen és a BeiGene partnersége

By július 20, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Az Amgen 2,7 milliárd dollárt fizetett a kínai BeiGene cég számára, hogy felhatalmazást kapjon a vállalat kereskedelmi felméréseinek használatához, illetve, hogy tovább erősítse a jelenlétét a cég marketingjében.

Vasárnap a BeiGene bejelentette, hogy több vállalat is ajánlatott tett, hogy részesedést szerezzenek a cégben, mely veszélyeztette volna az Amgen és a kínai cég közötti partneri kapcsolatot. A hírt követően az Amgen nyilvánosságra hozta, hogy további 421 millió dollárral járul hozzá ahhoz, hogy 20,3%-on tartsa részesedését a kínai biotechnológiai vállalatban. A BeiGene már 2017-ben kínai egyik legnagyobb gyógyszer vállalatának számított és a vállalat reméli, hogy globális márkát tud majd építeni a társaságból.

A vállalat részvényei ezen a héten 3,78%-ot emelkedtek. Az Amgen Amerikában egy sikeres vállalat a gyógyászat területén, mely részvényei után 2,36%-os osztalékot fizet. Következő osztalékfizetése augusztusban várható, amelynek összege vélhetően 1,48 euró lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!