Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen mindent megtesz a betegei érdekében

By április 7, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A COVID-19 által sújtott betegek számainak minimalizálása érdekében egyre több orvosi központ kezdte korlátozni a beteglátogatásokat, ideértve azokat is, amelyek a klinikai gyógyszervizsgálatok elvégzéséhez szükségesek.

 

Ennek fényében és a szükségtelen kockázatok elkerülése érdekében a biotechnológiai óriás, az Amgen a közelmúltban úgy döntött, hogy szünetelteti a klinikai vizsgálatokba való felvételt és szűréseket. A COVID-19 járvány elleni stratégiájának legutóbbi frissítésében az Amgen szóvivője elmondta azokat az alapelveket, amelyek a következő néhány hónapban irányítani fogjak a vállalat tevékenységeit. Az életmentő kezeléseket mindaddig folytatják, amíg tudják garantálni a biztonságot. A szív és érrendszeri betegek gyógyításához nélkülözhetetlen az orvosi jelenlét, viszont a vállalat megerősítette, hogy minden óvintézkedést elkövetnek orvosaik és betegeik védelme érdekében.

Az Amgen vállalat részvényei ezen a héten 5,33%-ot emelkedtek. Az Amgen már csak azért is jó befektetés lehet, mert 2019-ben bejelentette, hogy 1,1 milliárd svéd koronáért, azaz 166,8 millió dollárér megvásárolja a Nuevolution AB-t, hogy javítsa drogmegelőzéssel kapcsolatos eredményeit és gyógyszerfejlesztésben kiemelekdjen. Illetve 2019 októberében a vállalat szóvivője bejelentette, hogy 2,7 milliárd dollárért 20,5%-os részesedést szerzett a pekingi székhelyű BeiGene egészségügyi vállalatban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!