Kopernikus részvénykosár

Vád alatt a Mastercard és a Visa

By október 27, 2020 október 28th, 2020 No Comments
A Visa-t és a Mastercard-ot azzal vádolták, hogy a koronavírus-válság idején „túlzott díjak” felszámolásával pótolták a kiesett profitot.

A brit kiskereskedelmi konzorcium szerint az elmúlt két évben a fizetési cégek által felszámított díjak csaknem megduplázódtak. Az elemzők figyelmeztették a társaságot, hogy az emelkedett költségek miatt a kiskereskedők kénytelenek lesznek áthárítani a többletköltségeket a fogyasztókra. A Mastercard azonban megkérdőjelezte a BRC megállapításait, és elmondta, hogy az üzletek által kifizetett összegek megegyeznek ár-érték kategóriában az 5 évvel ezelőtt mért díjakhoz képest. A Visa még nem nyilatkozott az ügyben.

A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 2,88%-ot korrigált, míg a Visa 1,12%-os mínuszban zárt. A Mastercard 29 országban tette elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését. Ma már Európában a Mastercard kártyákkal végzett tranzakciók 75 százaléka egyetlen érintéssel történik. A Mastercard kutatása szerint 37%-kal többen kezdtek el online bankolni, több mint 28%-kal többen próbálják elsajátítani az online egészségkezelést és gyógyszer rendelést. A Visa-val kapcsolatban viszont érdemes elmondani, hogy több, mint 200 országban van jelen és a VisaNet másodpercenként 56.000 tranzakció engedélyezésére képes, legyen az dollár, penny, rubel, rúpia, jen cent vagy satang.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!