Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Bank of Nova Scotia elismerésben részesült

By 2020.08.17. szeptember 30th, 2020 No Comments


A Scotiabank-ot a The Banker magazin, a Financial Times kiadványa Észak-Amerika leginnovatívabb bankjának nevezte. A díj elismeri a pénzügyi technológia kiválóságát és a bankok innovatív stratégiáit, melyek alapvető fontosságúak a digitális átalakulás felé. „2017-ben a Scotiabank elkötelezte magát amellett, hogy vezető szerepet töltsön be a digitális banki szolgáltatásokban”-nyilatkozta Brian Porter, a Scotiabank vezérigazgatója.

A Scotiabank vezetői évek óta fejlesztik digitális bankrendszerüket, így elmondható az is, hogy ma már Kanada legnagyobb digitális óriásbankja lett a Bank of Nova Scotia. A bank biztonsági felületére több millió dollárt költöttek a fejlesztők, így a koronavírus idején akár otthonokból tudtak a lakosok banki, vagy biztosítási vagy hitel ügyleteket intézni a kanadai polgárok.

A Bank of Nova Scotia egy erős osztalékfizető részvényt kibocsájtó vállalat, jelenleg 6,24%-os osztalékot fizet befektetőinek. A vállalat részvényei ezen a héten 2,42%-ot emelkedtek. Az is elmondható, hogy több amerikai intézményi befektető márciustól kezdve folyamatosan emelte kitettségét a vállalat részvényeiből és a cég kapitalizációs tőkéje majdnem eléri az 54 milliárd dollárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá