Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Shell biztonságosnak érzi létesítményeit

By október 27, 2020 október 28th, 2020 No Comments
A Shell és az Unite szakszervezet október 21-én nézeteltérésbe keveredett a skóciai St. Fergus és Mossmorran gázüzemében végzett műveletek miatt, miután az unió „kritikus” biztonsági aggályokat vetett fel a létesítményekben.

Az Unite arra figyelmeztette a Shell-t, hogy a St. Fergus és a mossmorrani NGL létesítmény kialakítása szembe megy a biztonsági előírásokkal, így mihamarabb auditálás alá vennék a területeket. A Shell a honlapján viszont azt állítja, hogy a St. Fergus gázüzem „szerves része” az Egyesült Királyság gázigényének teljesítésében, mely évek óta megfelelően működik, így elutasította az Unite aggodalmait. Ezenkívül most jelentett meg egy jelentést a Yahoo, amely szerint könnyű megérteni, miért adták el a befektetők a Shell-t 2020-ban, kezdetben az olaj ára zuhant, miközben a kereslet visszaesett. Másodszor az olaj szektor nyomás alatt állt, hiszen szembekerült az értékesítési nyomással. Harmadszor, az év elején a Shell kénytelen volt csökkenteni osztalékját. A Zacks és a JP.Morgan elemzői szerint a Shell részvényárfolyama túl alacsony áron tartózkodik.

A Shell részvényárfolyama ezen a héten 0,09%-ot erősödött. A menedzsment évente 2 milliárd dollárt különített el a megújuló energiával kapcsolatos projektekre és azt tervezi, hogy ezeket a kiadásokat a következő években felgyorsítja. A JP.Morgan szerint a Shell vállalat rendelkezik minden szükséges eszközzel, hogy hosszú távon robusztus fellendülésen menjen keresztül.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!