e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Nvidia nem mond le az ARM cégről

Az Nvidia Corp. tárgyalásokba kezdett a SoftBank vállalattal a brit chip tervező, ARM cég felvásárlásáról. A SoftBank gazdasági intézkedései közé tartozott az ARM piacra dobása, viszont a napokban bejelentésre került, hogy a vállalat mégis szeretne részesedést az ARM-ben. Az Nvidia viszont teljes mértékben felvásárolná az AI technológiában kiemelkedő céget, így szerezve hatalmas előnyt az AMD-vel és az Intel-lel szemben.

Az Nvidia részvények árfolyama ezen a héten 7,32%-ot emelkedett, míg a SoftBank Group részvényei a héten 3,52%-ot korrigáltak. Az Nvidia hosszútávon jó lehetőség, hiszen a cég processzort, videókártyákat fejleszt és kiváló teljesítmény nyújt az önvezető autózás területén is.

 

A BYD buszai Pécsre érkeztek

A BYD tíz elektromos autóbuszt szállított a pécsi tömegközlekedési szolgáltatóhoz. A járműveket Magyarországon építették, a BYD Komárom üzemében. A BYD tíz elektromos, 12 méteres, alacsony padlójú busza 300 km-es hatótávval rendelkezik.

A BYD Electronic vállalat részvényárfolyama ezen a héten kiugróan magas lett, hiszen a vállalat részvényei 22,26%-ot emelkedtek. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint 2019-ben Kínában már 2,58 millió akkumulátoros elektromos jármű volt forgalomban, amely jelentős bővülés a BYD Electronic-nak. A BYD részvényei jelenleg 25%-a Warren Buffett, azaz a Berkshire Hathaway tulajdonában vannak, aki hosszútávú lehetőséget lát ezen iparágban is.

 

A Volkswagen-nél ismét előkerült a dízelbotrány

A Minnesota Szennyezést Ellenőrző Ügynöksége 3 millió dollár értékben vásárol elektromos buszokat, dízelüzemű iskolabuszok lecserélésével. A döntésre még a Volkswagen által kiváltott dízelbotrány miatt került sor, a vállalat manipulálta autóinak szennyezőanyagkibocsátási adatait. A buszok bevezetésének költségeit a Volkswagen fogja rendezni, hivatalos adatok alapján 275.000 dollár értékű tranzakcióval.

A Volkswagen vállalat részvényárfolyama ezen a héten 6,29%-ot menetelt előre. A Volkswagen részvénye jó befektetés lehet a jövőben, hiszen a cég könnyedén váltott az elektromos autózás irányába, illetve az is elmondható, hogy a járványügyi korlátozások enyhítése nyomán a cég globális eladásai fokozatos fellendülést mutattak.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic termékei ellenőrzés alá kerültek

A koreai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztérium (MFDS) a hét elején kijelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a Medtronic Korea által importált 62 gyógyszerkészítmény értékesítését, mivel nem felelnek meg az előírt szabványoknak.

A Medtronic vállalat részvény ára ezen a héten 3,70%-ot emelkedett. A Medtronic az olasz egészségügy vezető szereplője, a szívkatéterek forgalmazásában vezető szerepet tölt be. A cég kapitalizációs tőkéje 134,2 milliárd dollár. A Medtronic 1983-tól óta piacvezető a folyamatos inzulinadagolás területén, kiemelkedő elismerést vívott ki magának az inzulinpumpa használatában, a hipogléma kezelésben, a folyamatos glükózmonitorozás és adatkezelés területén.

 

A Stryker készítménye hatalmas siker lehet az USA-ban

A Stryker a hét elején bejelentette, hogy az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügynöksége jóváhagyta a Neuroform Atlas Stent rendszerének bevezetését. Ezen egészségügyi beavatkozás lényege, hogy súlyos, agyalapi betegségeket lehet hosszú távon kezelni.  A Stryker készítményét már több, mint 300 emberen tesztelték, és az eddigi statisztikák alapján 70%-os a gyógyulási arány.

A Stryker vállalat részvényei ezen a héten 1%-ot korrigáltak. A Stryker részvénye egy jó portfolióban kiváló lehetőség lehet, hiszen a vállalat innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínál az ortopédia, orvosi és sebészeti, valamint neurológiai és gerincsebészeti szolgáltatások terén.

 

A Unitedhealth nyeresége

Az UnitedHealth a napokban bejelentette, hogy nyeresége megkétszereződött és meghaladta a 6 milliárd dollárt a második negyedévben. A profitnyereséget a szakértők azzal magyarázzák, hogy a vállalat jelentős támogatásokban részesült a koronavírus járvány alatt, illetve jelentősen megnőtt az egészségbiztosítást igénylő ügyfelek száma. A bevételek közel 3%-kal 62,1 milliárd dollárra növekedtek. A UnitedHealth Group szóvivője kiemelte, hogy továbbra is a kórházi ágyak felszabadítása és az egészségügyi eszközök biztosítása a céljuk az idei évben.

A UnitedHealth Group ezen a héten 4,71%-ot menetelt előre. A UnitedHealth Group vállalat egy stabil egészségügyi cég, amelynek részvényárfolyama az elmúlt 3 év alatt 62,76%-ot emelkedett, mert egyre nagyobb az igény a magánbiztosító szolgáltatására és emellett a vállalatnak elég magas a társadalmi szerepvállalása is.

 

 

Telemedia vagyonkezelt kosár

 

A Microsoft újításai

Két technikai óriás, a Microsoft és a Samsung a együttműködést jelentett be szolgáltatásai és termékei között, ideértve a mobil alkalmazások Windows 10 rendszeren történő használatát és az xCloud játék rendszerrel kapcsolatos funkciókat. Ezzel hivatalossá vált a két fél közötti partneri kapcsolat meghosszabbítása. Ezen felül a Microsoft tárgyalásokba kezdett a ByteDance Ltd-vel, hogy megszerezze a Tik Tok amerikai szekcióját. A döntésre azután került sor, miután az amerikai elnök, Donald Trump bejelentette szándékait az alkalmazás betiltására az országban.

A Microsoft vállalat részvényei ezen a héten 3,64%-ot emelkedtek. A Microsoft azért is lehet jó megoldás egy portfolióban, mert az intelligens cloud üzletág bevétele évek óta folyamatosan növekszik, illetve az üzleti folyamatok divízió bevétele a koronavírus időszakában is folyamatosan emelkedni tudott az online irodai munkavégzésnek köszönhetően.

 

Az Apple ismét igazgatót cserél

Az Apple a hét elején jelentette be, hogy marketing igazgatója, Phil Schiller lemond pozíciójáról és helyére Greg Joswiak került. A társaság elmondta, hogy Schiller továbbra is vezető szerepet fog betölteni az Apple életében és többek között felügyelni fogja az App Store-ot és a társaság kommunikációját. Az Apple jelentős áthelyezéseket hajtott végre a szektorai közt az idei évben, viszont a szakértők és a munkavállalók szerint a vállalt lépései pozitívan hatottak az Apple-re.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 4,57%-ot emelkedett. Az Apple a kimagasló teljesítményét évek óta az okostelefonok eladási számai miatt tudta elérni, ez a Morgan Stanley szerint ez idén a harmadik negyedévben is várható, főleg, ha az Apple meg tud jelenni a piacon az olcsó okostelefonjával. Ráadásul az Apple rendszeresen vásárol fel olyan cégeket, amelyek technológiáját később a telefonjába építi.

 

Az Oracle terjeszkedése

Az Oracle bejelentette, hogy felhő alapú rendszere immáron San Jose területén is elérhető, ezzel megalkotva a vállalat 25. felhő régióját. A megnyitás az Oracle terjeszkedésének része, amely szerint 2021 júliusáig 11 új felhőrégiót alapítanak, ezzel 36-ra növelve az Oracle cloud infrastruktúráinak számát. Most az észak-amerikai ügyfelek és a nyugati parti partnerek regionális hozzáféréssel rendelkeznek a társaság összes felhőszolgáltatásához, beleértve az Oracle Autonomous Database-t. A rendszer lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy zökkenőmentesen futtathassák munkafolyamataikat az Oracle Cloud Infrastruktúrán és az Azure-on keresztül.

Az Oracle vállalat részvényei ezen a héten 0,36%-ot korrigáltak. Az Oracle hosszútávon jó megoldás, hiszen többször kihangsúlyoztak, hogy a felhőrendszereké a jövő, illetve nyitottak az irodatechnika fejlődése felé és jó partnerkapcsolatban vannak valamennyi szoftver és hardverszolgáltatóval.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard és az ANNA Money

A Mastercard és az ANNA Money meghosszabbította partneri kapcsolatát, amely így új szolgáltatásokkal támogatja az ANNA ügyfeleit. Az ANNA Money egy mobil szolgáltató, kifejezetten vállalkozok és társaságok számára. A vállalat forgalmazza a Mastercard betéti kártyáit, illetve rendelkezik egy virtuális asszisztenssel, mely kezdő vállalkozók és kisvállalkozások számára nyújt üzleti segítséget. Az ANNA 2018-ban indult, és kezdete óta működik együtt a Mastercard-dal. A partneri kapcsolat meghosszabbításával az ANNA program immáron gondoskodhat a Mastercard ügyfeleinek pénzügyi adminisztrációjáról, illetve felügyelni tudja az összes tranzakciót.

Ezen a héten a Mastercard vállalat részvény árfolyama 6,32%-ot emelkedett. A Mastercard vállalat bevétele az elmúlt öt pénzügyi év alatt szinte megduplázódott. 2014 és 2019 között a vállalat közel 17 milliárdos bevételről számolt be.

 

A 3M Company a Mitsubishi együttműködése

A 3M Innovative Properties és a Mitsubishi szabadalmi licencszerződést írtak alá a 3M fémháló technológiájának a felhasználására. A fémhálós vezetők széles körben alkalmazhatók bármilyen méretű érintőképernyőn. Mivel a Mitsubishi jelentős innovatív megoldásokat hajtott végre járműveken, ezért elkerülhetetlenné vált az érintőképernyős konzol beszerelése új gépjárműveibe.

A 3M Company vállalat részvényárfolyama 5,22%-ot menetelt. A 3M Company cég a második negyedév során elkötelezte magát, hogy a lehető legnagyobb társadalmi szerep vállalását teljesíti. 7TipRanks elemzője szerint a harmadik negyedévben a 3M Company részvényára enyhén emelkedhet. Mivel a vállalat több szektort üzemeltet (biztonsági és ipari, közlekedési és elektronikai, egészségügyi és fogyasztói), így egy jó portfóliónak folyamatos része lehet.

 

A Walt Disney bejelentette negyedéves eredményeit

Walt Disney jelentése alapján az előző negyedév bevétele 11,87 milliárd dollár lett, mely a vártnál alacsonyabb eredmény, illetve 42%-kal kevesebb az előző év azonos időszakához képest. A vidámpark részlege 3,5 milliárd dolláros kárt szenvedett a hivatalos bejelentés alapján a koronavírus miatt. A hígított részvényenkénti eredmény (EPS) 0,08 dollárra jött ki, szemben az előző évi 1,34 dollárral. Viszont ennek ellenére is felülmúlta a Wall Street előjelzéseit.

A Walt Disney vállalat részvényei ezen a héten 11,84%-ot emelkedtek. A Walt Disney nemcsak meséiről és kalandparkjairól híres, hanem jelenleg és a jövőben is jó lehetőség lehet a streeming szolgáltatás kedvelőinek, hiszen a koronavírus időszakában közel 600 millió új felhasználó csatlakozott szolgáltatásához. A Walt Disney piaci kapitalizációs tőkéje jelenleg 234,3 milliárd dollár, míg éves szinten 0,68%-os osztalékot fizet befektetőinek.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt számla

 

Az EU 300 millió Sanofi vakcinát raktároz

Az Európai Bizottság elismerte a hétvégére, hogy 300 millió COVID-19 vakcinát raktároznak, amelyeket a francia gyógyszerész cég a Sanofi S.A. gyártott. „Ma egy fontos lépést tettünk a Sanofi-val annak érdekében, hogy biztosítsuk az elérhetőségét egy jövőbeli koronavírus vakcinának az európaiak számára-nyilatkozta Ursula von der Leyen. Ezen kívül bejelentésre került, hogy az USA szerződést kötött a Sanofi-val és a GlaxoSmithKline-nal, hogy 2,1 milliárd dollárt fektessenek a koronavírus vakcina tesztelésébe és gyártásába. A Sanofi S.A vállalat évek óta magas osztalékot fizet, jelenleg a befektetők évente 3,63%-os osztalékhoz juthatnak hozzá.

A cég részvénye ezen a héten 2,79%-ot korrigált. A Sanofi 2010 augusztusától található meg a francia CAC 40-index-ben. Jelenleg a piaci kapitalizációs tőkéje 109,5 milliárd euró. A Sanofi vezető a gyógyszergyártásban, a világ több mint 100 országában van jelen, készítményei szinte minden terápiás területen megtalálhatóak. A Sanofi a következő negyedévre gyógyszereladási bevétel emelkedést vár. A Sanofi S.A árcélját a JP. Morgan elemzői a harmadik negyedévre 95 euróra várják.

 

Kellogg teljesítménye

A friss negyedéves jelentésből kiderül, hogy a cég nem szenvedett jelentős beszállítói zavaroktól, valamint minimálisan növelni tudta a termelést és fenn tudta tartani az eddigi szolgáltatási szintet, ennek köszönhetően 15 millió dolláros pénz és élelmiszer adományt osztott szét a rászorulók között. A májusi kötvénykibocsátásának nagy sikere volt, mutatva a megfelelő mérleg eredményeket. 2,5 milliárd dollár biztonsági tartalékkal rendelkezik a vállalat, ami még kedvezőbb helyzetbe hozhatja a részvény vásárlókat. A második félévre 5%-os nettó árbevétel növekedést szeretne felmutatni, amit új termékek bevezetésével és különféle reklámokkal igyekszik majd elérni.

A szokásos szeptemberi osztalék emelés most elmaradt ugyan, viszont az induló osztalék hozam 3.3%. Az áprilisi mélypontról az árfolyam visszatért a januári 70 dollár közeli szinthez.

A Kellogg vállalat részvényei ezen 0,97%-ot emelkedtek. A Kellogg részvények hosszútávon jó lehetőség, a Kellogg gabonapehely- és müzligyártó részvénye jelentősen felülteljesítette az S&P500 indexet.

 

A General Mills és az egészséges étkezés

A cég vezetősége bejelentette, hogy a világjárvány előtti és a járvány alatt a legfontosabb célkitűzései nem változtak, ezek a munkavállalók egészségének megtartása és biztosítása a jövőben is, valamint folyamatosan szeretnék kiszolgálni a fogyasztókat szerte a világon. A cég az amerikai gabonafélék területén a kiskereskedelem növekedését harmadik egymást követő évben tudta megőrizni, köszönhető ez az erős márkaépítésnek és a Cheerios franchise sikerének.

A részvény ára bámulatos menetelést hozott a márciusi 48 dolláros mélypontról 65 dolláros szintre emelkedett, ami most 3% induló osztalékhozamot nyújt a befektetőknek.

A General Mills részvényei ezen a héten 0,85%-t erősödtek. A vállalat részvénye azért is jó lehetőség, mert a cég hosszútávon elkötelezett szereplője akar lenni az egészséges étkezésnek, életmódnak. A General Mills arra törekszik, hogy az élelmiszerboltok polcait megtöltse a koronavírus idején is, ezért többfajta új levest és müzlit dobott az idén is a piacra.

 

 

Egyedi részvények

 

A Automatic Data Processing globális lehetősége

Közismert nevén az ADP az emberi erőforrás-menedzsment szoftverek és szolgáltatások amerikai szállítója, már több éve vezető amerikai vállalat a saját szektorában. Az ADP több mint 40 millió munkavállalót fizet világszerte és több mint 800.000 vállalkozást szolgál ki 140 országban a kisvállalkozásoktól a globális vállalkozásokig.

1949-ben Henry Taub testvérével, Joe Taub-nal alapította az Automatic Payrolls Inc.-et kézi bérszámfejtési vállalkozásként. 1961-ben a cég megváltoztatta nevét Automatic Data Processing Inc.-re és lyukasztó kártyás gépeket, csekket nyomtató gépeket és nagygépes számítógépeket kezdett használni. A társaság 1965-ben alapította meg első leányvállalatát az Egyesült Királyságban. 1985-től az ADP éves bevétele meghaladta az 1 milliárd dollárt, az amerikai munkaerőpiac kb. 20%-át dolgozta fel. Az 1990-es években az ADP hivatásos munkáltatói szervezetként kezdett fellépni. 2017 januárjában az ADP megvásárolta a The Marcus Buckingham Company-t.

2020-ban az ADP a Fortune 500 listáján 227. helyen jelent meg az Egyesült Államok legnagyobb vállalatainak bevétele szerint. Az ADP jelenleg kb. 58.000 alkalmazottal rendelkezik világszerte és a 2019 pénzügyi év bevétele 14,2 milliárd dollár volt.

Az ADP-vállalat részvényét mérsékelten vételre javasolja mind a JP. Morgan, mind a Bank of Amerika, ugyanis a válallat folyamatosan fejlődik és korszerűsít és jó cash-flowal rendelkezik. Az ADP vállalat részvénye 4,25%-ot emelkedett ezen a héten.

 

A hét nyertesei a Bechtle részvényesei lehetnek

1999-ben a Bechtle GmbH megváltoztatta nevét AG társasággá és 2021-ben az AG európai részvénytársasággá szeretne válni. A Bechtle AG részvényeseinek a következő, 2021. június 15-i rendes közgyűlésen kell szavazniuk az átalakításról. Az új jogi formának köszönhetően átláthatóbbá kell tenni a Bechtle társaság pénzügyét. A vállalat már képviselteti magát leányvállalata révén 14 európai országban. Németországon kívül több országban vezető szereplő lett pénzügyi területen. A cég összesen több mint 100 rendszerházat és 24 elektronikus kereskedelmi vállalatot működtet. A Bechtle ezzel a változással jelentős lépést tesz meg, viszont nem számít részvényerősödésre. A társaság székhelye Neckarsulmban marad. Múlt héten a Bechtle AG Felügyelő Bizottsága már jóvá is hagyta az Igazgatóság javaslatát a társaság jogi formájának, európai részvénytársasággá történő átalakításának a tervét. Az átalakulással a Bechtle AG részvényesei automatikusan a Bechtle SE részvényeseivé válnak.

A Bechtle AG. jelenleg 170 eurón tartózkodik. A részvényárfolyama 3,19%-ot emelkedett ezen a héten. A részvények árai az elmúlt három hónap alatt 15,1%-ot, míg tizenkét hónap alatt 82%-os emelkedést ért el. A Bechtle vállalatnál hosszútávon folyamatos emelkedést és bővülést láthattunk és ez valószínűleg a jövőben is megmaradhat, hiszen a vállalat folyamatosan bővíti informatikai rendszerét.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!