Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen jól teljesített

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Mióta az Amgen tavaly nyáron 13,4 milliárd dollárért megvásárolta a Celgene psoriasisos gyógyszerét, az Otezla-t, a cég ígéretet tett a befektetők számára, hogy megfelelő piacot talál a készítmény számára, a beruházás igazolása érdekében.

Az Amgen a napokban jelentette be, hogy az FDA-nál kérelmet nyújt be a gyógyszer terjesztésére. A bejelentést megelőzi, hogy az Otezla-t használó betegek eredményei kimagaslóan pozitívak voltak. Az Otezla a vártnál jobb árbevételt ért el 479 millió dollárral az első negyedévben, mely jelentősen felülmúlta a szakértők előrejelzéseit. A vállalat úgy véli, hogy 2024-re az Otezla a vállalat bevételének jelentős részét fogja kitenni.

A vállalat részvénye ezen a héten 1,37%-ot emelkedett. A cég arra törekszik, hogy az egészségügy területén jelentős szerepet tudnak betölteni és hosszútávon szeretnék megtartani piacvezető pozíciójukat. Az Amgen vállalat kapitalizációs tőkéje jelenleg meghaladja 118,1 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!