Telemedia részvénykosár

A Walt Disney döntése

By október 5, 2020 október 7th, 2020 No Comments
A Walt Disney bejelentette, hogy ismételten 28.000 alkalmazottat bocsát el vidámpark-üzletéből. Ez a Walt Disney a második legnagyobb elbocsátási hulláma.

A cég az újranyitott szórakoztató parkok korlátozott látogatottságát okolta. A Disney szóvivője azt is megemlítette, hogy a filmek további elhalasztása sem segít a helyzeten, mivel a Disney+ hálózatra feltöltött filmek jelentősen alul múljak a mozikban megjelenőket. Ennek ellenére a MARVEL új filmje, a napokban bejelentette Vandavision a Walt Disney+-on fog debütálni. A Disney szórakoztató parkjai Floridában, Párizsban, Sanghajban, Japánban és Hongkongban korlátozott kapacitással újranyitottak a napokban, de mindkét kaliforniai parkja zárva marad.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 1,2%-ot korrigált. A Walt Disney idei beszámolójából kiderült, hogy összesen 11,78 milliárd dolláros árbevételt hozott. A Disney 1,23 milliárd dollárt keresett, az értékesítés 18,01 milliárd dollárt tett ki a második negyedévben. A cég a harmadik negyedéves részvényenkénti nyereséget 0,08 dollár/részvény árfolyamon számolta, ami meghaladja az elemzői előrejelzéseket -0,64 USD/részvény. Az is előny lehet a cég részvényei vásárlásánál, hogy a kábel tévézés rövidtávon problémákat okoz bevételi oldalon, de hosszútávon viszont lehetőségeket kínál több sorozat joga miatt, mint a Marwell, a Star Wars és a Pixar rajzfilmjei.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!