Kopernikus részvénykosár

A Mastercard és a Visa is elhatárolódott a Wirecard-tól

By július 7, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Mastercard és a Visa megkezdték ellenőrzésüket arra vonatkozóan, hogy engedélyezzék-e a Wirecard kifizetések feldolgozását a banki hálózataikon belül, a fintech cég hatalmas számviteli botrányát követően.

A Mastercard és a Visa a napokban tájékoztatott néhány Wirecard ügyfelet arról, hogy limitálják a cég fizetési hálózataikhoz való hozzáféréseket. A világ két legnagyobb fizetési hálózatának elvesztése újabb csapást jelentene a Wirecard számára, amely bevételét jelentősen befolyásolja, hogy segíti a vállalkozásokat a tranzakciók feldolgozásában. A Master egy nyilatkozatában kijelentette, hogy nyomon követi a Wirecard körüli híreket. „Prioritásunk annak biztosítása, hogy az ügyfeleink továbbra is használhassák kártyájukat. Ha a helyzet úgy adódik, készen állunk a szükséges intézkedések megtételére”-nyilatkozta a Mastercard szóvivője.

A vállalat részvényei ezen a héten 3,24%-ot, míg Visa értékpapírjai 2,30%-ot emelkedtek. Mindkét vállalat stabilitását a több tízéves plasztikkártyahasználatnak és a több, mint 3 milliárd felhasználónak köszönheti. Nem árt tudni, hogy a Mastercard használói közül másodpercenként 60.000 ember húzza le kártyáját egy online boltban, valamelyik szolgáltatónál vagy értékesítő helyen.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!