Telemedia részvénykosár

A Microsoft és a Sony versengése

By november 3, 2020 No Comments
Bár a Sony Playstation 5 előrendelései jelentősen meghaladták mind a szakértők, mind maga a cég elvárásait, a Microsoft által fejlesztett Xbox Series X-ek sem fognak megmaradni sokáig a polcokon.

Egy friss tanulmány szerint a Microsoft gépe sokkal nagyobb sikert ért el Kínában, ezzel jelentősen megbillentve a cég javára a kialakult konzolháborút. Mindkét vállalat küzd a rohamosan megnőtt kereslettel, mivel a koronavírus okozta helyzet alatt szinte triplájára nőtt a játékok és konzolok értékesítése az elmúlt időszakban.

Ezen a héten a Microsoft részvényei 6,36%-ot korrigáltak, míg a Sony részvényei 13,13%-ot emelkedtek. A héten megjelenő Microsoft negyedéves jelentésből kiderült, hogy a Microsoft teljes bevétele 37,2 milliárd volt a negyedévben, ami 12 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest, a tiszta nyereség pedig elérte a 13,9 millió dollárt, amit nem kevesebb, mint 30 százalékos növekedés. A kereskedelmi felhő üzletág 15,2 milliárd dollárt jövedelmezett, ez 31 százalékkal haladja meg az előző évi eredményt, az Azure eladások pedig 48 százalékkal nőttek. A Citigroup és a Seeking Alpha szerint 2021-ben a vállalat részvényárfolyama akár 8-10%-kal is meghaladhatja a mostani 202 dolláros árat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!