Egyedi részvények

A Pfizer 2021-ben 3,5 milliárd dollárt költhet a COVID-19 vakcinára

By 2020.10.27. október 28th, 2020 No Comments
A COVID-19 oltásokat fejlesztő biofarmatikai vállalatok folyamatosan növekednek, ezek között a Pfizer egyértelmű élmezőnyben tartózkodik, még azután is, hogy Albert Bourla vezérigazgató megfogadta, hogy a választások előtt nem kér sürgősségi engedélyt az FDA-tól.

Az SVB Leerink elemzői a befektetőknek küldött levélben választ adtak ezekre a kérdésekre. Feltételezve, hogy a Pfizer koronavírus-vakcinájának 80%-os esélye van a sikerre, azt mondták, hogy a termék jövőre 3,5 milliárd dolláros eladással csúcsot érhet el, majd utána évente 1,4 milliárd dollárt hozhat.

Október elején a Pfizer és németországi székhelyű partnere, a BioNTech BNTX megkezdte az mRNS-alapú koronavírus vakcina előkészítését, benyújtotta kérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez. Az EMA a rendelkezésre álló preklinikai és klinikai adatok alapján elfogadta a gyógyszer folyamatos felülvizsgálatát. A Pfizer és a BioNTech négy mRNS-alapú koronavírus vakcina jelölt közül a BNT162b2-t választotta ki késői stádiumú fejlesztésre, mivel az korai stádiumú tanulmányokban jobb eredményeket mutatott.

A BioNTech és a Pfizer várhatóan novemberben benyújtja az Egyesült Államokban a BNT162b2 szabályozási kérelmeit.

Végül, ha az oltást jóváhagyják, a céga BioNTech-kel együtt ez év végéig akár 100 millió adagot dobhatnak piacra, 2021 végéig pedig potenciálisan több mint 1,3 milliárd adagot állíthatnak elő. A Pfizer Inc. a piac nyitása előtt október 27-én jelenteti meg a 2020 harmadik negyedéves eredményeit. Az utolsó jelentett negyedévben a vállalat 21,88%-os eredmény meglepetést okozott. A Pfizer részvényárfolyamai 2,53%-kal csökkentek idén, szemben az ipar 1,2% -os csökkenésével.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 0,63%-ot emelkedett, így elérte a 38,19 dollárt. A Pfizer 3. helyezett a Zacks elemzői rangsorban, ugyanis az elemzők szerint az onkológiából származó bevétel 2,78 milliárd lehet, illetve a Pfizer által forgalmazott Lipitor és a Norvasc magasabb eladásai növekedést okozhattak Kínában. A Zacks elemzői szerint a cég lehet az évtized egyik legnagyobb vásárlási lehetősége, különösen azok számára, akik korán szállnak be a részvényvásárlásba.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá