Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen több oldalról is segíti a koronavírus elleni küzdelmet.

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Manapság a legtöbb nagyobb gyógyszergyártó cég rohamosan dolgozik a Covid-19 okozta járvány megfékezése érdekében.

 

Az Amgen, a világ egyik vezető gyógyászati vállalataként úgy gondolta, hogy kötelessége támogatást nyújtani az egészségügyi szektorban dolgozók számára, ezért több pontból álló stratégiát dolgoztak ki az ellátórendszer, a kutatás, és a betegek támogatására. A vállalat saját alapítványa 12,5 millió dollárnyi, azaz több, mint 4 milliárd forint támogatást szeretne szétosztani, elsősorban a sürgősségi ellátásban dolgozó intézmények és szervek számára. Magyarországon az Amgen nyújtott gyors támogatást a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók alapítványain keresztül. A pénzadományon felül a cég minden olyan személyt támogat, akik önkéntes munkavégzésbe kezdtek a vírus kezelése terén. A vállalat ezen felül azon sikeres cégek közé tartozik, akik jelentős eredményeket mutattak a vírus elleni vakcina kialakításában. Az Amgen Alapítvány a híres Harvard Egyetemmel kifejlesztett egy ingyenes távoktatási rendszert is, amely lehetőséget ad arra, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozói online tanfolyamokon vehessenek részt, speciálisan a koronavírus kezelését tanulva.

A vállalat részvényei ezen a héten 3,52%-kos pluszban zártak. Az Amgen vállalat arra törekszik, hogy az egészségügy jelentős részét fogják továbbra is birtokolni és hosszútávon szeretnék megtartani piacvezető pozíciójukat. Az Amgen vállalat kapitalizációs tőkéje jelenleg meghaladja 118,1 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!