Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen és az Eli Lilly nagy dobásra készülnek

By szeptember 22, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
Az Eli Lilly and Company együttműködésbe kezdett az Amgen gyógyszervállalattal, hogy növelje kísérleti COVID-19 kezelésének kínálatát.

Az Eli Lilly egyik gyógyszeréről kiderült, hogy csökkenti a kórházi kezelés szükségességét. Az együttműködés révén a két vállalat képes lesz növelni a termelést, ha a Lilly is engedélyt kap az FDA-tól. Jelenleg a még csak kezdő stádiumban lévő gyógyszer az enyhe tünetekkel rendelkező betegek számára nyújt csak kezelést.

Az amerikai vállalat részvényei ezen a héten 1,85%-ot, míg az Eli Lilly and Company részvényei 4,00%-ot emelkedtek. A biotech cégek közül az Amgen hihetetlenül előnyös helyzetbe került a gyógyszerkutatások miatt 2020-ban. Az Amgen részt vesz az új, biotechnológiai gyógyszerek folyamatos fejlesztésében. Az Amgen a múlt hónapban is a címlapokra került, mint az első biotechnológiai részvény, amely bekerült a rangos Dow Jones Industrial Averagebe, így az indexet nyomon követő befektetési alapok és tőzsdei alapok fokozták az Amgen részvényeihez való hozzáférést. Mindezeket figyelembe véve a Zacks elemzői vásárlási javaslatra minősítették a vállalat részvényeit.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!