GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A SoftBank részvényei csúcson tartozkodnak

By július 7, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A SoftBank Group Corp. részvényei új csúcsot értek el ebben az évben, ami egy részben részvény visszavásárlásoknak is köszönhető.

Az állományok azt mutatják, hogy a vállalat így téríti vissza a koronavírus piaci folyamata során elszenvedett veszteségeket. A SoftBank részvénye ezen a héten 3,68%-ot emelkedett 5778 jenre (54 USD), ami a legmagasabb 2019. július óta. Ez több mint kétszerese a márciusi nagyon alacsony szintnek. Masayoshi Son vezérigazgató nemrégiben jelentette ki, hogy 4,5 trillió jen értékben kíván eszközöket (részvényt és leányvállalatot) eladni, hogy csökkentse a kintlévőségeket. A SoftBank számos győzelmet szerzett az utóbbi időszakban, nemrégiben sikeresen segített a Sprint Corp és a T-Mobile Inc. egyesülésében. Több más cégvezető elismeri a SoftBank-nál tapasztalt lépéseket. A napokban a Bloombergnek is nyilatkozott egy két cégvezető. „Üdvözöljük a SoftBank mérleg javítása érdekében tett lépéseket, például az adósság visszavásárlását és elismerjük kiváló vezetőnek Masayoshi Son-t”-mondta Tomoaki Kawasaki, az Iwaicosmo Securities Co. vezető elemzője. A SoftBank március 13-án elfogadott határozata alapján már 500 milliárd jen részvényt vásárolt vissza, külön-külön két trillió jen vállalása mellett. A Citigroup Global Markets elemzője, Mitsunobu Tsuruo ezen a héten megemelte a SoftBank részvényeinek ár célját 100 jenről 7200 jenre.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!