Egyedi részvények

Az USA Bancshares Inc a második negyedévben 7,6%-kal csökkentette a 3M Company részvényeiben a fennálló részesedését

By augusztus 26, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A 3M Company 2002 előtt a Minnesota Mining and Manufacturing Company egy amerikai multinacionális ipari konglomerátum.

A 3M több, mint 55.000 féle terméket gyárt, így ragasztóanyagokat, csiszolóanyagokat, rétegelt műanyagokat, tűzvédő és tűzálló anyagokat, fogászati segédeszközöket, elektromos berendezéseket, áramköröket, filmnyersanyagot és logisztikai szoftvert. A cég 29 országban rendelkezik gyárakkal és 35 országban kutatóintézetekkel. A cég központjaiban és 132 gyárában 88.000 fő dolgozik. Éves bevétele meghaladja a 20 milliárd dollárt, amelynek több mint fele nemzetközi értékesítésből származik. A cég korai innovációi közé tartozik a vízálló smirgli, az öntapadó papírszalag, a celofánalapú „Scotch tape” ragasztószalag és a gépjárművek hangszigetelő anyagai. A 3M bevételének közel negyede az újonnan feltalált termékekből származik.

1951-ben a cég nemzetközi forgalma elérte a 20 millió dollárt. Az amerikai menedzsment intézet szerint a 3M Company az öt legjobban vezetett amerikai vállalat egyike, és részvényei is erős növekedésre számíthatnak. Az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején a 3M Company több társasjátékot is készített felnőttek számára. A társasjáték részleget 1975-ben eladták az Avalon Gamesnek, amelyet később a Hasbro vásárolt fel. 1996-ban a cég adattárolási és képalkotási részlegét leválasztották, és létrejött az Imation Corporation. 2012 óta a legfontosabb bevételt hozó terület ismételten az ipar lett.

A legnagyobb növekedést a biztonsági ágazat érte el, melyben a 3M Company munkavédelmi eszközökkel, mint lefogató szalagok, szerszámövek gyártásával van jelen. A vállalat elnöke, Inge Thulin lett 2012. februárjában. A beiktatása óta a 3M Company részvényének értéke több, mint 250%-kal emelkedett. Az üzemi eredmény 2019 áprilisában mégis beszakadt, 1,7 milliárd USD-ről megközelítőleg egy milliárd USD-re. 2019-ben azonban nem kímélte a vállalatot az amerikai-kínai kereskedelmi háború. Mivel Kína elég sok hardvert és szoftvert rendelt a 3M Company-től, így a céget is érintette a vámemelés. Több befektetési társaság szállt ki a 3M Company-ból. Ilyen például az USA Bancshares Inc. vállalat. A cég 23.526 részvényt birtokolt a konglomerátum részvényeiben, de az utóbbi időszakban 1940 db részvényt értékesített. Viszont más fedezeti alap hosszútávra növelte a részesedését. Például a M. Kraus&Co. a második negyedévben 5,2%-kal növelte részesedését a 3M-ben. Míg a Schafer Cullen Capital Management Inc. a második negyedévben 26,8%-kal emelte meg a részesedését. Nem árt tudni, hogy az intézményi befektetők és a fedezeti alapok a társaság részvényeinek 66,84%-át birtokolják.

Jelenleg a 3M Company vállalatnak a piaci kapitalizációja 82,4 milliárd euró, az osztalékhozam pedig 3,75%.-ra rúg

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!