e-mobilitás

Az Intel az AMD miatt csökkenti árait

By 2019.07.02. július 3rd, 2020 No Comments
A DigiTimes értesülése szerint a processzor gyártó cég 15 százalékos árcsökkenést kíván bevezetni egyes termékeinél, hogy azok ár/teljesítmény arányát közelebb hozza a július elején megjelenő csúcstechnológiás AMD Ryzen 3000-es chip szériához. Az elemzők felvetései alapján az Intel Core I9-9000-es széria fogja elszenvedni a csökkentést, mivel ez az egyetlen újgenerációs processzor, mely felveheti a versenyt a rivális cég termékével.

A tervezett 15 százalékos árleszállítás 25-75 dolláros mérséklődést jelenthet egyes modelleknél. Az Intel cég elismeri, hogy bizonyos esetekben nem lesz könnyű lépést tartani a megerősödött konkurensével, az AMD-vel szemben, ugyanakkor bőven akadnak még az Intel tarsolyban ütőkártyák. Az AMD vállalat szerint például a heteken belül megjelentő asztali Ryzen 3000-es sorozat leginkább sokszálas végrehajtásnál (pl.: tartalomkészítésben) előzi majd meg a 9000-es Core szériát, viszont a pár szálat/magot kiaknázó szoftverekben továbbra is az Intel termékek lesznek a listák elején, beleértve a játékokat is. Emellett az Intel tovább erősíti a Samsung-gal kötött egyezményét, mely szerint a dél-korai cég egyszerűbb áramköröket, például lapkakészleteket készítene az Intel számára. A Samsunggal gyártatott új CPU folyamatos gyártása érdekében a tavalyi évre tervezett 14 milliárd dolláros tőkebefektetést 1 milliárd dollárral toldotta meg az Intel. Illetve az egyszerű felhasználók számára készített az Intel egy új szoftvert, ami egy kattintással, egyszerűen az operációs rendszerből képes tuningolni az Intel processzorokat. Az Intel Performance Maximizer már elérhető mindenkinek, aki egy kis plusz teljesítményt szeretne kipréselni a CPU-jából. Az Intel részvénye az elmúlt egy hónap alatt több mint 8,09 %-ot erősödött.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá