Telemedia részvénykosár

Az Apple vállalatnál újra kelendő az iPhone?

By február 4, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Apple Watch, az AirPods és az Apple előfizetési szolgáltatásai igen szép teljesítménnyel zárták a tavalyi év végét, viszont közel sem annyira, mint a vállalat legsikeresebb terméke.

A vállalat nyereségének legnagyobb részét ugyanis még mindig az IPhone készülékek adják. A termék eladásai viszont kicsit visszacsúsztak az elmúlt hónapokban. Az Apple okostelefonjának értékesítése az elmúlt időszakban hirtelen visszaesett, ám kedden az cég elmondása szerint az iPhone bevételei ismét jelentősen növekedni kezdtek. A társaság szerint az ügyfelek erőteljesen költöttek a legújabb modellekre és az iPhone eladások 7,7 százalékkal nőttek meg.

Ez a növekedés 11,4 százalékkal, 22,3 milliárd dollárra növelte a cég nyereségét. A számok könnyen meghaladták a Wall Street elvárásait és örömteli hírek voltak az Apple befektetői számára. Fontos megemlíteni, hogy 2016 óta ez volt az első alkalom, mikor az iPhone-ok ilyen jól teljesítettek ebben a negyedévben. A szakértők remélik, hogy marad ez a tendencia az eladások terén. Az Apple vállalat pénteken bejelentette, hogy a koronavírus miatt ideiglenesen felfüggeszti Kínában az összes üzletét.

A vállalat részvényei ezen a héten nagyszámú befektetői eladások miatt 3%-ot gyengültek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!