Az Oracle nemrégiben bejelentette, hogy ingyenes hozzáférést kínál online felhőalapú tanfolyamaihoz, hogy megfelelő információkat tudjon szolgáltatni, illetve hogy tovább tudják képezni a szakembereket a koronavírus által okozott otthoni munkavégzés alatt.

Az adatbázis és szoftverüzemeltető társaságnak az a célja, hogy segítse az informatikai szakembereket a legkeresettebb készségek elsajátításában, amely távoli vagy csökkent munkavégzést tesz szükségessé. Az Oracle által kínált tanfolyamok és tanúsítások felhőinfrastruktúrát és autonóm adatbázisokat fednek le és május 15-ig állnak az emberek rendelkezésére. A felhasználók hozzáférhetnek az Oracle egyszeri bejelentkezés fiókjához is, amely szintén ebben az időszakban ingyenes. Ezenkívül az Oracle a felhasználóknak, fejlesztőknek, műszaki szakembereknek, építészeknek, hallgatóknak és professzoroknak több mint 50 órás online képzést és hat tanúsítási vizsgát kínál a cég.

Az Oracle vállalat részvényei ezen a héten 2,102%-ot meneteltek felfelé. Viszont elmondható az is, hogy a legutolsó negyedéves jelentésből kiderült, hogy az Oracle bevételeinek többségét a felhős szolgáltatások támogatták. Illetve elmondható az is, hogy a licenctámogatás adja bevételek egy részét és a cég sikeresen működik együtt akár a Microsoft-tal, akár az SAP-vel. 2019 utolsó negyedévében a szolgáltatások, több mint 6,9 milliárd dollárt hoztak, és éves összevetésben 4 százalékkal nőtt.

Küldjön üzenetet!