e-mobilitás

A BYD új akkumulátorral szeretne megjelenni a piacon

By 2020.06.15. október 1st, 2020 No Comments
A kínai elektromos autógyártó, a BYD az év végére nyolcszorosára szeretné növelni az új típusú lítium-vas-foszfát (LFP) elem gyártását, azzal a céllal, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzen.

Az LFP technológia amellett, hogy környezetkímélőbb, jelentősen költséghatékonyabb a vállalatok számára. A BYD mellett a jelenleg csak a Tesla a sanghaji gyártású Model 3 járműveiben található meg ez az akkumulátor. A BYD új LFP-változatát „penge akkumulátornak” nevezi és azt állítja, hogy lehetővé teszi akár 600 kilométer hosszú út megtételét egyetlen feltöltéssel. A tervek alapján jövő márciusra már az európai piac autóiban is megjelenhet az új akkumulátor.

A BYD vállalat részvényei ezen a héten 0,55%-ot erősödtek. A vállalat részvénye elsőrangú befektetés hosszútávon. Warren Buffett 2016-ban vásárolt részvényt a cégből és hosszútávon a cég befektetésre ajánlott minősítést kapott.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!