e-mobilitás

A SoftBank kiváló stratégiája

By 2020.07.13. október 1st, 2020 No Comments
A SoftBank csoport részvényei a hét elején 20 éves csúcsot értek el, amelyet a japán technológiai csoport részvényeinek visszavásárlása és a Lemonade, az egyik induló amerikai induló vállalatba való befektetéssel tudott a cég elérni.

A SoftBank részvényei 51,94 eurón zártak, vagyis 5,6%-ot értek el a hét elejei piaczárás után Tokióban. A SoftBank az idei év márciusa óta több mint kétszeresére nőtt. A közelmúltbeli növekedést részben maga a SoftBank kiváló politikája tette lehetővé, mivel a cég júniusban teljesítette az 500 milliárd jen (4,7 milliárd dollár) részvény visszavásárlását és még további 2 trillió jen értékű részvény visszavásárlását tervezi az elkövetkezendő években. Az alapító és vezérigazgató, Masayoshi Son bejelentette, hogy 4,5 trillió jen összegben akar eladni részvényeket, ideértve az Egyesült Államok vezeték nélküli szolgáltatójának, a T-Mobile részvényeit is, csökkentve ezáltal a csoport adósságát.

A SoftBank részvényárfolyama a héten 11,33%-ot emelkedett. A vállalat kapitalizációs tőkéje mára már meghaladja a 108,5 milliárd eurót. A csoport befektetési szempontból kiváló, hiszen sikeresen karolja fel a vállalat a fintech és a startup cégeket és az online értékesítés és a robot technológia felé nyit.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá