Fókusz könyv

SCHRODER ISF BRIC

By augusztus 3, 2020 augusztus 13th, 2020 No Comments

 

Célkitűzések és befektetési politika:

Befektetési cél: Az alap tőkenövekedés biztosítására törekszik brazil, orosz, indiai és kínai vállalatok részvényeibe történő befektetéssel.

Befektetési politika: Az alap eszközeinek legalább kétharmadát az MSCI BRIC indexben szereplő vállalatok különböző részvényeibe fekteti be. Az alap jellemzően 25–50 vállalatot tart. Az alap származékos eszközöket használhat befektetési nyereség elérése, a kockázatok csökkentése, valamint az alap hatékonyabb kezelése érdekében. Az alap pénzeszközöket is tarthat.

 

Alap pénzneme: EUR
Az alap indulása: 2012-12-19
ISIN kód: LU0858243842
Nettó eszközérték: 412,79 ezer EUR

Kockázati szint: (7-es skálán)           6-os

 

(grafikon forrása: markets.ft.com)

 

Bár a nettó eszközérték alacsony ahhoz képest, hogy a befektetési alapok milyen állománnyal bírnak. Kevés van, amelyik 1 millió EUR alatti. Ezért is, valamint a hektikus grafikonon is látható, hogy nagyon kockázatos alapról van szó. Ugyanakkor ami nagyon fontos, hogy bár az Alap 1 éves időintervallumot nézve nem jutott magasabb szintre, de a krízishelyzet után visszajutott az 1 évvel ezelőtti szintre, ami pedig a legfontosabb, hogy túlteljesítette a index teljesítményét.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!