Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Így hatott a koronavírus a Medtronic-ra

By március 3, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A koronavírus, vagy a COVID-19 továbbra is napjaink legnagyobb témája. A Medtronic aktívan növeli szívkészülékeinek kínálatát, és amelynek készlete az elmúlt 12 hónapban több mint 21%-ot emelkedett.

A részvények rekordmértékben, körülbelül január végén, 122 dollár körüli kereskedelemben voltak, ám a február 18. napi jövedelemkiadást követően figyelmeztették a befektetőket a koronavírus okozta lehetséges gazdasági hatásokra, hisz a vállalatot is érzékenyen érintette a kialakult gazdasági helyzet. A hét elején a tőke visszahúzódott a 113 dollár körüli területre, és az 50 napos mozgó átlag alatt maradt. A Medtronic jelenlegi erőforrásait új mesterséges intelligenciával felszerelt sebészi gépezetének fejlesztésére szánja.

Emellett a napokban a Medtronic több helyen jelentette meg a diabétesszel és az inzulinnal kapcsolatos állásfoglalását. „A Medtronic inzulinpumpája segítheti Önt és egészségügyi csapatát, hogy a kis mennyiségű, gyorshatású inzulin nappali és éjszakai adagolásával pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint a szervezet számára. Ez segítheti a szükséges inzulinadagok jobb beállítását, különösen étkezések után és az éjszakai órákban, ezzel javítva a glikémiás kontrollt. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy 1-es típusú cukorbetegség esetén a napi többszöri inzulinadásról inzulinpumpa kezelésre váltó, különböző korosztályba tartozó betegek közül sokan jobb életminőségről, a kezeléssel kapcsolatban pedig nagyobb elégedettségről számoltak be.”

A Medtronic részvényei ezen a héten 14,27%-ot estek, miután egész Európában és Amerikában eladási hullám tört ki a kialakult gazdasági helyzetben.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!