e-mobilitás

A Geely vállalat részvénye ismét emelkedésnek indult

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Geely Automobile 105.468 db járművet értékesített áprilisban, ami 2%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Az elemzők szerint a koronavírus járvány lezárulását követően Kínában a vállalat jobban teljesített, mint ahogy azt a részvényelemzők jósolták. Geely szóvivője márciusában elmondta, hogy várhatóan 2020 még a cég életében nehéz évnek fog számítani, mivel a koronavírus kitöréséből származó nyomás a termelésre és az értékesítésre továbbra is fennáll. Ennek ellenére a vállalat kijelentette, hogy továbbra is folytatják a terjeszkedést az idei évben. A Geely fenntartja az idei 1,41 millió személygépkocsi és könnyű teherautó eladási célját, szemben az előző évi 1,36 millióval.

A Geely vállalat részvényei ezen a héten 6,46%-ot emelkedtek. A Saxoo Bank és a SoftBank elemzői szerint az alacsony részvényárak kedveznek azon befektetőknek, akik bíznak az elektromos autózásban és egy olyan vállalatban, amely folyamatos felvásárlásba kezdett, terjeszkedve a piacon, többek között megvette a Daimler egy részét, a Mini Morisst. Ezen kívül a vállalat tulajdonosa a Proton-nak, a Lotus-nak és a Volvo-nak.

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!