Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen az élen marad

By március 17, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Amgen a világ egyik legnagyobb biotechnológiai vállalata, erős jelenléttel rendelkezik a különféle terápiás területeken, beleértve az onkológiát is.

2019-ben az Amgen erős pénzügyi eredményeket hozott, mikor belépett a bio termékek és a generikus gyógyszerek piacára. A termékértékesítés 5%-kal csökkent az Egyesült Államokban, viszont a világ többi részén pedig 11%-kal növekedett a tavalyi évet tekintve. Az összes működési költség 2%-kal nőtt. Az idei évre tovább erősödik az Amgen, köszönhetően a legfrissebb FDA jóváhagyásoknak, melyben egy teljesen új, női betegségekre specializált készítmény fejlesztésére kaptak engedélyt.

Ezen felül a vállalat több gyógyszerrel is szeretné bővíteni az idei portfólióját, amelyek jelentős kereskedelmi potenciált képviselnek. Ezek közé tartozik a súlyos asztma és a krónikus szívelégtelenségekre vonatkozó készítmények bevezetése. Szakértők szerint a vállalat három gyógyszere (Prolia, Xgeva, Blincyto) az idén is az Amgen bevételének jelentős részét fogják képezni és hosszútávon megtartják piacvezető pozíciójukat.

A vállalat részvényei a nagy lejtmenet és a tőzsdeesések ellenére is csak 1,39%-ot korrigáltak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!