e-mobilitás

A Geely fogja vezetni Kína autópiacát?

By 2020.07.20. október 1st, 2020 No Comments
Ma már nem vitás, hogy az elektromos autózás vezető szereplője Kína. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a BYD a domináns fél a keleti piacon, azonban mára a Geely kezdi átvenni a vezető szerepet Kína autópiacán. A Kínai Nasdaq stílusú sci-tech innovációs testülete (STAR) a napokban tette közzé meglátásait az autó- és részvénypiacra nézve. A hivatalos bejelentés szerint a STAR A-minőségű besorolást ad a vállalatnak, mely azt jelenti, hogy a vállalat a történelem első olyan autógyártója lehet, ami bekerülhet ebbe a globális rangsorba.

A Geely részvényei 1 hónap alatt majdnem duplájára emelkedtek, 1,29 dollárról 2,5 dollárra, az új besorolás pedig hatalmas előnyöket jelenthet a cég számára, főként a kínai piacon kívül.

A vállalat részvényének árfolyama ezen a héten 9,55%-ot korrigált, miután egy hónap alatt 29,55%-ot menetelt. A vállalat  tulajdonosa Li Shufu, a Geely Holing elnöke februártól azon dolgozik, hogy egyetlen céget hozzon létre a Geely és a Volvo Cars vállalatokból, amely a Volvo, a Geely, a Lynk&Co és a Polestar márkákat birtokolná.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá