Kopernikus részvénykosár

A Microsoft a durva veszteségeket is bevállalja

By 2020.05.17. október 1st, 2020 No Comments
Michael Pachter videojáték-ipari elemző a napokban tette közzé előrejelzéseit a Microsoft legújabb konzoljáról.

A vállalat riválisa a szektorban, a Sony a héten megmutatta az idén érkező új generációs konzolját, mely arra ösztönözte a Microsoft-ot, hogy újabb árcsökkenést hajtson végre a saját konzolján. A hírek alapján a Microsoft legújabb Xbox Series X nagy teljesítményű gépe akár 400 dolláros áron is kikerülhet a piacra. Hozzátette, hogy ezzel hatalmas rizikót vállal a cég, mivel a processzorok, melyeket a gépekbe építettek 500 dolláros árakon mozognak. A Forbes szerint a Microsoft stabil lábakon áll, így vállalható a cégnek, hogy az induláskor akár veszteséggel árulja a Series X-et. A részvényeik értéke gyakorlatilag visszaugrott arra a járvány előtti szintre és az otthoni munkavégzés tovább növelte a bevételeket. Sajtóértesülések szerint még most idén érkezhet a Microsoft két képernyős, kihajtható androidos mobilja, a Surface Duo, amit tavaly októberben kívántak kidobni a piacra. A Microsoft ezzel a telefonnal kíván ismét tért hódítani az androidos mobiltelefonok piacán.

A vállalat részvényei ezen a héten 2,10%-ot estek, míg az elmúlt egy év alatt 47,77%-ot emelkedtek. A Microsoft vállalat képes volt a COVID-19 időszaka alatt is a megújulásra és hosszútávon a vállalat stabilitást, jó osztalékot fizet. A Microsoft elismert a technológia területén, a vállalat részvényei 1996 áprilisa óta a tőzsdén megtalálhatóak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá