e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Volkswagen új akkumulátort fejleszt

A Volkswagen Csoport növelte részesedését az akkumulátorfejlesztő QuantumScape-ben egy több, mint 200 millió dolláros beruházással. A vállalat két évvel korábban 100 millió dollárt fektetett be az akkumulátor gyártóba, így a Volkswagen lett a legnagyobb autóipari részvényes a cégen belül. A QuantumScape 2010-ben alakult meg a Stanfordi Egyetemen. A vállalat lítium-karbonát akkumulátorokon kezdett dolgozni, amire a nagyobb autó márkák felfigyeltek. Napjainkban hatalmas verseny alakult ki az e-mobility piacán, főleg az akkumulátor szektorban, mivel sok vállalat igyekszik alternatív megoldást találni a hagyományos lítium-ion helyére. A legtöbb szakértő a Tesla új akkumulátorát tartja a legjobb megoldásnak, viszont a QuantumScape új fejlesztése lehet, hogy gyökeresen megváltoztathatja majd a versenyt a Volkswagen javára.

A Volkswagen részvényei ezen a héten 1,88%-ot korrigáltak. A vállalat hosszútávon inkább az elektromos autóvonal gyártására és kereskedésére rendezkedett be, folyamatosan újít és alakítja az autóit a piaci kereslethez, figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat is.

 

Az Alibaba felhőalapú rendszerei ismét dominálják Kína piacát

Az Alibaba, Huawei, Tencent és Baidu együttesen irányították a kínai felhőinfrastruktúra-szolgáltatások piacának 81%-át 2020 első negyedévében, mivel a távközlés, az online oktatás és a digitális szórakoztató felhőszolgáltatások iránti kereslet jelentősen növekedett a Covid-19 világjárvány alatt. A négy vállalat közül az Alibaba Cloud birtokolta a szektor legnagyobb részét, a kínai piac 44,5%-át irányítva, amely összességében 67%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest, 3,9 milliárd dollárra emelkedve-jelentette a Canalys kutató cég hivatalos közleményében. Kína felhőalapú szolgáltatásokra fordított kiadásai a világ teljes összegének 12,5%-át tették ki az év első három hónapjában. 2020 első negyedévében Kína volt a világ második legnagyobb felhőalapú szolgáltatója az Egyesült Államok után.

Az Alibaba vállalat részvényei ezen a héten 3,98%-ot meneteltek felfelé. Az Alibaba vállalatcsoport Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, az elmúlt időszakban a vállalat új üzletágakkal és technológiákkal bővítette tevékenységét, helyt állva az internetes kiskereskedelem egyre erősebb versenyében. Az Alibaba 2014-ben vezette be részvényeit a New York-i tőzsdére, amivel 25 milliárd dollár tőkét vont be. Piaci tőkeértéke meghaladja a 569 milliárd dollárt és ezzel a legnagyobb tőzsdén jegyzett kínai cég.

 

A SoftBank egy brit startup-ba szeretne fektetni

A SoftBank Group 19,5 millió dollárt fektet be a Splyt Group Ltd.-be, amely az Egyesült Királyságban működő startup, ami külföldi utazásokat segítő szoftverek gyártására szakosodott. A Splyt szoftverét már több nagyobb vállalat is használja, mint az Ant Financial’s Alipay, a Booking.com és a Trip.com. A Splyt szolgáltatásai 150 ország 2000 városában működnek, beleértve a kerékpár-megosztást, a robogókat és a repülőtéri transzfereket is. A Masayoshi Son által vezetett SoftBank csoport kiemelkedő befektető a turizmust és tranzitot elősegítő társaságokban. A vállalat részesedéssel rendelkezik az Uber Technologies Inc., a kínai Didi Chuxing és a szingapúri Grab társaságokban.

A SoftBank vállalat részvényei ezen a héten 8,75%-ot emelkedtek, így elmondható, hogy a vállalat részvényeinek árfolyami mélypontjához, azaz március 18-hoz képest 82,06%-os erősödést tapasztalhattunk. A befektetőknek már csak azért is érdemes vásárolni a cég részvényeit, mert a SoftBank Group Corporation. holdingtársaságként működik, amely csoportszintű vállalatainak irányításával foglalkozik. Az alábbi technológiai szegmenseken keresztül működik mint a SoftBank, Sprint, Yahoo Japan, Distribution, Arm, SoftBank Vision Fund és Delta Fund, valamint Brightstar. A SoftBank szegmens mobil kommunikációs, szélessávú és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt Japánban.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Johnson&Johnson és az EU egyeztetése

Az Európai Bizottság tárgyalásokat folytat a Johnson&Johnson gyógyszeripari óriással, hogy megvásárolja a fejlesztés alatt álló COVID-19 oltások első adagjait. Ez a lépés az első, amelyet az Európai Unió tesz meg, mivel a 27 EU-tagállam kormánya felhatalmazta arra, hogy több mint 2 milliárd euró sürgősségi alapot használjon fel arra, hogy gyógyszergyártókkal együttműködve mihamarabb piacra tudja dobni a koronavírus elleni vakcinát. A Johnson&Johnson amerikai társasággal kötött megállapodás „folyamatban van”-mondta egy EU-tagország egyik egészségügyi tisztviselője.

A Johnson&Johnson vállalat részvényei ezen a héten 2,39%-ot emelkedtek. A Johnson&Johnson vállalat a jövőben is kiemelkedő lehet befektetőinknek, mivel a vállalat, mind babaápolási, mind egészségügyi és szépségápolás területén is eddig eléggé szilárd lábakon állt.

 

A Novo-Nordisk újabb készítménnyel bővül

Novo-Nordisk hivatalos nyilatkozata szerint 725 millió dollárért szeretné felvásárolni a Walthamben található biotechnológiai óriást, a Corvidia Therapeutics-t. A tervek alapján ezzel a dán gyógyszeripari vállalat kibővíti alaptevékenységét a cukorbetegség gyógyszerein túl, új szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szakosodva. A Novo-Nordisk a magántulajdonban lévő induló kísérleti gyógyszer, a Ziltivekimab miatt döntött a cég felvásárlása mellett, mely krónikus vesebetegségben szenvedő betegek számára lett kialakítva. „Úgy gondoljuk, hogy a Ziltivekimab első osztályú kezeléssé válhat, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek terheit egy olyan betegpopulációban, ahol a súlyos kardiovaszkuláris kockázata fennáll”-mondta Mads Krogsgaard Thomsen, a Novo-Nordisk elnöke.

A Novo-Nordisk vállalat részvényei ezen a héten 4,66%-ot emelkedtek. A Novo-Nordisk részvényárfolyama meghaladta az 52 hetes mozgóárfolyamcsúcsát is, a cég 1,86%-os osztalékot fizet részvényei után. A Novo-Nordisk 148 milliárd eurós tőkével rendelkezik és elmondhatja a cégvezetés, hogy 43.100 embert foglalkoztat 79 országban és több mint 170 országban forgalmazza termékeit. A Novo-Nordisk vállalat napjaink aggasztó problémáiban, azaz a cukorbetegségben, a hemofíliás betegségekben és az egyéb krónikus betegségben szenvedőknek ad segítséget gyógyszereivel és termékeivel, így a jövőben is egyre keresettebb lehet a termékük.

 

Az Ecolab új megoldást dolgozott ki a vállalatok számára

Az Ecolab, mely a tisztító és fertőtlenítő termékek vezető gyártójaként volt számon tartva a koronavírus járvány alatt, most egy új tisztítási rendszer bevezetésén gondolkodik, amely mindenki számára kórházi fertőtlenítő termékeket tesz elérhetővé a jövőben. Az éttermek, üzletek és munkahelyek újbóli megnyitásával a vállalkozások jelentős figyelmet fordítanak a biztonságos munkahely megteremtésére, ugyanakkor enyhíteni akarják a munkavállalók és ügyfeleik félelmeit is. Az Ecolab erre egy olyan programot dolgozott ki, amely foglalkozik a vállalkozások alapvető takarítási igényeivel. A vállalatoknak meg kell felelniük a szigorú kritériumoknak, ezáltal „Ecolab Science Certified” jelölést kaphatnak.

Az Ecolab részvényei ezen a héten 0,3%-ot emelkedtek. Az Ecolab közel hárommillió kereskedelmi ügyfélhelyen megbízható partnerként szolgál a víz, higiénia és fertőzésmegelőzési megoldások és szolgáltatások terén világszerte. A 13 milliárd dolláros éves eladással és több mint 45.000 társult vállalkozással az Ecolab átfogó megoldásokat, adatközpontú betekintést és személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az élelmiszer-biztonság előmozdítása, a tiszta és biztonságos környezet fenntartása, a víz- és energiafelhasználás optimalizálása, valamint az ügyfelek működési hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása érdekében az élelmiszer-, egészségügyi, vendéglátóipari és ipari piacok a világ több mint 170 országában.

 

 

Telemedia vagyonkezelt résvénykosár

 

A Microsoft applikációja élesítésre került Japánban

A japán kormány engedélyt adott a Microsoft „koronavírus-kapcsolat” alkalmazásának bevezetésére, mely iOS és Android telefonokon is egyaránt elérhető. Az alkalmazás eleinte az Apple és a Google által közösen kifejlesztett értesítő platformra támaszkodik, amely Bluetooth használatával segíti annak meghatározását, hogy a felhasználók kapcsolatba léptek-e COVID-19 vírussal fertőzött személlyel. Japán az alkalmazást COCOA-ként nevezi, ezzel diszkrétebben kezelve a vírushelyzetet, a magánszemélyek jogait. A végleges applikációt az országban a Microsoft mérnökei fejlesztették ki, miután a Google és az Apple feltételei nem feleltek meg a tokiói kormánynak.

Péntek estére az Apple 3,97%-os pluszban, míg a Microsoft 5,42%-os emelkedéssel zárta a hetet. A Microsoft azon dolgozik, hogy növelje befolyását számítástechnika területén a jelenleg elterjedt sikeres operációs rendszerének segítségével. Új irányokba is terjeszkedik, mint a Media Player, szerverprogramok, táblagépek, laptopok és videójátékok területén, ezenfelül még az utóbbi időben több-kevesebb sikerrel próbálkozott keresőszoftverekkel is.

 

Az Amazon a focidrukkereknek kedvez most

Az Amazon bejelentette, hogy az összes Premier League labdarúgó-mérkőzés ingyenesen megtekinthető lesz az Amazon Prime-on és az élő videó streaming szolgáltatáson, a Twitch-en. A felhasználóknak nem szükséges a Prime előfizetés egyetlen meccs megtekintéséhez sem A stadionok gyakorlatilag üresek lesznek a koronavírus-járvány miatt, ám az Amazon szerint a „stadion érzet” szolgáltatás lehetőséget ad a rajongóknak, hogy otthonról is teljes mértékben élvezhető legyen a foci világa. A vállalat a nézők számára effekteket (pl: tömegzaj…) fog biztosítani a foci élmény elősegítéséhez. Az Amazon állítólag 90 millió fontot (112 millió dollárt) fizetett annak érdekében, hogy a következő három évben 20 mérkőzést tudjon közvetíteni az említett platformokon.

Az Amazon vállalat részvényei ezen a héten 7,23%-ot emelkedtek. Az Amazon 1.176 milliárd eurós kapitalizációs tőkével rendelkezik. A befektetőknek már csak azért is jó megoldás a vállalat részvénye, mert feltehetően az Amazon a jövőben még tovább növeli a részesedését a fizikai üzletek piacán. Több elemzőház szerint kedvező az Amazon részvények megítélése még úgy is, hogy tavaly új csúcson járt a vállalat árfolyama és nem olcsók a részvények P/E ráta alapján. A Barron’s médiavállalat szerint a vállalat hamarosan egy hatalmas készpénztermelő gépezet lehet, elkölteni sem tudja majd, amit termel.

 

A SAP ismét bővíti üzleti platformját

A SAP bejelentette a Business Technology Platform portfóliójának új fejlesztéseit, hogy segítse a vállalatokat az adatok dinamikusabb kezelésében. A SAP üzleti technológiai platformja lehetővé teszi a fejlesztőknek és az üzleti felhasználóknak az integrált, teljes körű szolgáltatásokhoz és eszközökhöz való hozzáférést. A vállalat rendszerének három fő eleme: az adatok rendszerezése, a folyamatok integrálása és a kiterjesztése.

Az SAP részvényárfolyama 6,49%-ot emelkedett ezen a héten. Az SAP vállalat hosszútávon a stabilitásáról és a magas osztalékfizetéséről híres, illetve szoftverei keresettek a világban, így a jövőben is szükség lesz a cég termékeire. Befektetésre hosszútávon ajánlott a Seeking Alpha és Goldman Sachs szerint.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A McDonald’s munkába áll

A McDonald’s-ot jelenleg világ egyik legnagyobb munkáltatójaként tartanak számon a világon, mintegy 260.000 új alkalmazottat tervez felvenni a nyár folyamán. Amint az államok engedélyezik az éttermek teljeskörű újra nyitását, a McDonald’s azt várja, hogy képes lesz további alkalmazottakat felvenni, mivel a franchise a tervek alapján teljes kapacitással szeretne visszatérni a koronavírus járvány után. „Örömmel fogadjuk az új alkalmazottakat a McFamily-be és azt akarjuk, hogy a jelöltek és családtagjaink tudják, hogy legfőbb célunk ezek után is az emberek biztonságának megőrzése”-nyilatkozta Joe Erlinger, a McDonald’s amerikai részlegének elnöke. A McDonald’s szóvivője elmondta, hogy a társaság a szezonális erőfeszítések részeként teljes- és részmunkaidős állásokat hirdetne meg.

A McDonald’s vállalat részvényei ezen a héten 1,26%-ot emelkedtek. A McDonald’s részvényárfolyama február 20. napján 201 euró volt, míg március 18-án már csak 124,23 eurón tartózkodott. Viszont látható, hogy a franchise hálózatban működő gyorséttermek folyamatosan nyitnak és mára már a cég árfolyama újra elérte a 167,5 eurót. A McDonald’s a házhozszállítási szolgáltatással, illetve a gyorséttermek kiszolgálásának megújításával a jövő üzlete maradhat.

 

A Church&Dwight és az Octane5 új partneri kapcsolata

A Church&Dwight a héten jelentette be az Octane5 vállalati platformjának, a BrandComply rendszerének felvásárlását, amely lehetővé teszi a Church&Dwight számára, hogy integrálja globális licencprogramját egy teljesen új globális platformon. Az Octane5 egy márkamegfelelőségi szakemberek csoportja, amely szoftvereket és biztonsági termékeket szállít vezető globális márkákhoz. A BrandComply a márka megfelelőségét és védelmét biztosítja egy teljesen integrált szoftver- és biztonsági termékcsomag révén. „Olyan megoldást találtunk, amely észszerűsíti folyamatainkat és adaptálódik az egyedi engedélyezési modellhez”-mondta Tammy Talerico-Payne, a Church&Dwight igazgatója.

A Church&Dwight részvényei 5,8%-ot emelkedtek ezen a héten. A vállalat stabilitása miatt egy jól diverzifikált portfólió része lehet, ráadásul osztalékfizető részvényként is érdemes megvásárolni, hiszen negyedévente részvényenként 0,22 eurót fizet.

 

A kanadai Essilor akcióban

Az Essilor Vision Foundation Kanada (EVFC) 10.000 védőszemüveget és 20.000 arcvédőt adományozott a kanadai egészségügyi szakembereknek a járvány ideje alatt. Ez a felszerelés segített megőrizni a munkavállalók egészségét, miközben ápolják a betegeket a folyamatban lévő világjárvány alatt. Ez az adomány az Essilor széles körű akcióinak a része, hogy támogassa a közösségeket ezen nehéz idők során. A szövetségi kormány, valamint Kanadában tizenkilenc kórház és egészségügyi szervezet kapta meg a felszerelést. A COVID-19 világjárványra adott reakció fejlődésével együtt alakultak ki a személyi védőeszközökre (PPE) vonatkozó protokollok, melyben nagy hangsúlyt fektetnek a szem védelmére is.

Az EssilorLuxottica vállalat részvényei 4,34%-ot emelkedtek. Az EssilorLuxxotica 2020 első negyedévi konszolidált bevétele 3784 millió euró volt, ami csak 10% csökkenés a tavalyihoz képest, ebből is látszódik, hogy a globális válság ellenére is a vállalat termékei után a kereslet fennmaradt. A cég erős stratégiával rendelkezik és az optikai részlege vélhetően fejlődés előtt áll.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt kosár

 

A Simon Property bíróságra viheti leendő új partnerét

Jogi vita zajlik az Indianapolison működő Simon Property Group Inc. és a rivális bevásárlóközpont tulajdonosa, illetve üzemeltetője, a Taubman Centers Inc. között. Ugyanis a Taubman Centers vállalattal a múlt héten lezárult egy 3,6 milliárd dolláros ügylet, amely egyesítette volna a két társaságot, de a Taubman vezetői több előírást nem tartottak be. A Simon Property februárban bejelentette, hogy 80%-os részesedést szeretne vásárolni a Taubman Realty Group Korlátolt Felelősségű Társaságban. A Simon Property azzal vádolja a Taubman-t, hogy nem tett megfelelő intézkedéseket a koronavírus-járvány súlyos pénzügyi következményeinek enyhítésére. A vírus aránytalanul befolyásolta az ingatlanbefektetést más lakossági ingatlanvállalatokhoz képest.

A Simon Property vállalat ezen a héten 6,21%-ot korrigált. Viszont az elmúlt egy hónap alatt 16,88%-ot emelkedett. A Simon Property a100 legnagyobb amerikai vállalat, a S&P100 tagja illetve 10,74%-os osztalékot fizet éves szinten. Az alapítás óta eltelt 26 évben minden negyedévben fizetett osztalékot és ami legalább ennyire fontos, hogy az elmúlt 10 évben minden alkalommal emelte vagy szinten tartotta ennek mértékét.

 

Az AT&T nehéz döntést hozott

Az AT&T több mint 250 üzletét zárja be véglegesen, mely következtében az elkövetkező hetekben legalább 3400 munkahely szünhet meg országszerte. A vállalat munkavállalókat képviselő szakszervezete ezen a héten jelentette be a végleges bezárásokat a Communications of America munkatársainak. A Business Insider jelentése szerint az AT&T az üzletek bezárásának okaként a koronavírus gazdasági hatásait és az ügyfelek vásárlási szokásaiban bekövetkező változásokat említette meg. Jelenleg 172 db AT&T üzlet található New Jersey-ben, melyek leginkább érintettek az ügyben, viszont pontos adat még nem jelent meg, hogy ezek közül mennyi lesz bezárva.

Az AT&T vállalat részvényei ezen a héten 0,35%-ot erősödtek. Viszont elmondhatjuk, hogy két hónapja egy emelkedő trendcsatornában araszol felfelé az AT&T árfolyama. Hosszabb távon több elemzőház fundamentálisan a stabilitást lát a cég jövőjében, hiszen a vállalat erős fejlesztéseket tesz az 5G bevezetése érdekében.

 

A Bank of Nova Scotia hatalmas elismerésben részesült

A Bank of Nova Scotia ezen a héten bejelentette, hogy a kanadai vállalkozók körében a COVID-19 válságra adott intézkedéseivel a legmagasabb rangú ügyfél-elégedettségi besorolást nyerte el, a kanadai Bond COVID-19 tanulmány szerint. A bankra a válaszadók több, mint 80%-a teljes elégedettséggel és megfelelő érdekképviselettel tekintett az elmúlt időszakra. A tanulmány Kanadában több mint ezer üzleti tulajdonos visszajelzéseire támaszkodik. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a kötvényesek, a kisvállalati és nagyvállalati ügyfeleink is elismerték intézkedéseinket. A világjárvány óriási hatással volt a kanadai üzleti tulajdonosokra, és prioritássá tettük a bankban, hogy segítsünk átvészelni ezt a nehéz időszakot. A világjárvány idején fiókhálózatunk több mint 95%-a nyitva maradt és elérhető volt ügyfeleink kiszolgálására”-nyilatkozta a CNN-nek a napokban Dan Rees, a Bank of Nova Scotia kanadai bankcsoportjának vezetője.

A Bank of Nova Scotia részvényei ezen a héten 1,72%-ot korrigáltak. A Bank of Nova Scotia Kanada harmadik legnagyobb bankja. Privát ügyfelek, letétesek, nemzetközi, céges ügyfelek, valamint befektetési vállalkozások számára kínál termékeket és szolgáltatásokat.

 

 

Global High Yield Bonds

 

Az Ekosem Agrar GmbH árbevétele növekedett.

Az Ekosem-Agrar AG leányválalata, az EkoNiva Group orosz tejtermelő közzétette 2019. évi éves jelentését. Az árbevétel 402,7 millió euróra (438,8 millió dollárra) emelkedett, 64% -kal magasabb, mint 2018-ban. A korábbi évekhez hasonlóan a bevételeket elsősorban a nyers tejtermelés vezette, amely 85%-kal, 255 millió euróra nőtt (277,9 millió dollár), és az összes bevétel 63%-át tette ki, szemben a 2018-ban elért 56%-kal. A társaság szerint a tejfeldolgozás terén is előrelépés történt, amely a csoport legfiatalabb üzleti területe bevételek körülbelül 39% -kal 38,3 millió euróra (41,7 millió dollárra) növekedtek. A kamat, adók, értékcsökkenés és amortizáció (EBITDA) előtti eredmény 44%-kal javult, 167 millió euróra (182 millió dollár). Az EBIT 74,2 millió euróról (80,9 millió dollárról) 92,5 millió euróra (100,8 millió dollárra) nőtt. A csoport adózás utáni nettó jövedelme 14,4 millió euró (15,7 millió dollár) volt, szemben az előző évi 18,7 millió euróval (20,4 millió dollárral). A csoport saját tőkéje 316,5 millió euróra (344,9 millió dollárra) nőtt, közel 82% -kal az előző év azonos időszakához képest. A tejtermelés növelése mellett a csoport kijelentette, hogy fő stratégiai hangsúly jelenleg a házon belüli további bővítés, ezen belül is a tejfeldolgozás és ezáltal az EkoNiva erősítése. Az Ekosem társaság szerint 525 millió euró (572 millió dollár) és 545 millió euró (594 millió dollár) közötti bevételt tervez a következő időszakban.

Az Ekosem Agrar GMBH 2019-ben 5 évre kölcsönt kért befektetőitől 7,5%-os éves kamatra, ami ráadásul euróban dominált. A vállalati kötvény árfolyama 97,1%-on tartózkodik. A kötvény vásárlást jelenleg is csak nagyvállalat, illetve a Global High Yield Bonds vállalati kötvénycsomag vásárlói érik el.

 

A Consus Real Estate AG és az Ado Properties S.A együttműködése

Consus Real Estate AG egy stratégiai együttműködési megállapodást szeretne az ADO Properties S.A.-val, az ADO-ban meglévő 22% -os stratégiai részesedés megszerzéséről. Az ADO Properties az opciós szerződés alapján további önkéntes átvételi ajánlatot tesz. A Consus és az ADO Properties stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Consus és az ADO Properties közötti stratégiai partnerség létrehozására.

A Consus Real Estate AG székhelye Berlinben található vezető ingatlanfejlesztő a németországi top 9 városban. A Consus Real Estate AG sikeres 2020 első negyedévével rendelkezik bizonyítva a folyamatos növekedést.

2020 első három hónapjában a Consus teljes bevétele 126 millió EUR volt, és teljes teljesítménye 228 millió EUR volt, ami elsősorban az ingatlanfejlesztésnek tulajdonítható. A társaság folyamatos növekedést ért el az első negyedévben, majd ezt követően bejelentette, hogy előzetesen 4,3 milliárd euró értékben ingatlan eladást terveznek.

A Consus Real Estate AG többek között 2019-ben bocsájtott ki intézményi befektetők részére100.000 eurós címletekben 9,625%-os kamattal kötvényeket. A Partner Bank ezt egy stabil vállalatnak véli és mivel magas kamatot is nyújt, így Global High Yield Bons kötvényében ez a vállalati kötvény megtalálható.

 

 

Egyedi részvények

 

Az American Airlines újból megnyitja az Admirals Clubjait

Az American Airlines Inc. egy amerikai légitársaság. Leányvállalata az American Eagle regionális beszállító repüléseket végez a nagyobb repülőterekre. A befolyó jövedelmet tekintve második a listán az Air France-KLM mögött.

Az American Airlines 1920-ban jött létre számos független légitársaság szövetségeként. 1930. január 25-én életre hívták az American Airways közös társaságot a Bostonból és New Yorkból Chicagóba és onnan Dallasba vezető légiutakon, valamint Dallas és Los Angeles közt.

A második világháborúban a légitársaság sok csapatszállítást végzett. Ma is azokhoz a társaságokhoz tartozik, melyeket a Pentagon csapatszállításokkal bíz meg. Az első turbólégcsavaros repülőgépe a Lockheed L–188 Electra volt. 1959. január 25-én üzembe vette a Boeing 707-es gépeket. Az első Boeing 747-est 1970. március 2-án vásárolta meg. 1984-ben az American Airlines a MD-82-es gépek fő vevőjeként lépett fel, 67 repülőgépet vett és előrendelése volt további 100 gépre. 1981-ben a légitársaság létrehozta a sokszor repülők programját bónuszmérföld-rendszerrel. Az AAdvantage-Program ma is a legtöbb utazót tudja világszerte felmutatni. A munkaterhelés, költség és árak menedzselése területét is forradalmasította az AA egy jól kidolgozott bevétel-menedzseléssel a légi közlekedés szakterületén.

1999-ben az American Airlines lett az alapító tagja a Oneworld nevű repülőtársaságok szövetségének. 2001 áprilisában felvásárolta a csődbe ment Trans World Airlines (TWA) légitársaságot. 2009. augusztus 25-én landolt az első Airbus A300-600R gépe a John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren.

2020 januárjában az American Airlines légiflottája a regionális társaságokkal együtt 925 repülőgépből állt. A koronavírus miatti leállást követően 2020 júliusára a cég szeretné a 2019. júliusi belföldi repülésének 55%-át teljesíteni. A lounge szolgáltatás keretében tervezi az Admirals Club megnyitását 10 legfontosabb amerikai városban. Az American Airlines Group Inc. több járat újra indításával készül, ennek keretében az utasoknak dupla AAdvantage mérföldet kínál a júniusban lefoglalt járatokra, újból megnyitja az Admirals Club legfontosabb társalgóit.

AzAmerican Airlines részvényei ezen a héten 0,3%-ot korrigáltak.

 

A Zoom Video Communications a jövőjére koncentrál

A Zoom Video Communications, Inc. (Zoom) egy amerikai kommunikációs technológiai vállalat, amelynek székhelye a kaliforniai San Jose-ban található. Videotelefon és online csevegési szolgáltatásokat nyújt egy felhőalapú peer-to-peer szoftver platformon keresztül, és távkonferenciákhoz, távmunkához, távoktatáshoz és társadalmi kapcsolatokhoz használják. A Zoom üzleti stratégiája arra koncentrál, hogy könnyebben használható terméket nyújtson, mint a versenytársak.

Eric Yuan, a Cisco Webex volt mérnöke és ügyvezetője 2011-ben alapította a Zoomot, 2013-ban pedig elindította szoftverét. A Zoom agresszív bevételnövekedése, valamint a szoftver észlelt egyszerű felhasználása és megbízhatósága 2017-ben 1 milliárd dolláros bevételt eredményezett, így a társaság monopol helyzetbe tudott kerülni. A vállalat elsőként 2019-ben lett nyereséges. 2019-ben a társaság már fel tudta vásárolni a kisebb, hasonló profillal rendelkező cégeket.

A társaság fejlődésének köszönhetően 2020. április 30-án csatlakozott a NASDAQ-100 részvényindexhez. 2020 elejétől kezdve a Zoom szoftverét növekvő ütemben kezdték el használni, ami a COVID-19 világjárvány miatt következett be, hisz alkalmas volt a szoftver a tanulás, a munka területén is.

Problémaként merült fel a szoftver vonatkozásában a biztonsági és az adatvédelmi kérdés. A Zoom munkaerő nagy része Kínában található, amely felügyeletet és cenzúrát alkalmaz. A Zoom a felmerült problémákra azonnal reagált, megoldva az adatvédelmi és biztonsági kérdéseket.

A Zoom Video ezene a héten 9,05%-ot, míg az elmúlt három hónap alatt 74,30%-ot emelkedett. A cég törzstőkéje 39,5 milliárd euró. A Zoom hosszútávon szeretné megőrizni a versenyhelyzetelőnyét, ennek érdekében megtesz minden szükséges fejlesztéseket a biztonság, adatvédelem és egyéb területeken is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!