e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A vezetés új szintje a Volkswagen-nél

A Volkswagen számos új funkcióval egészíti ki a teljesen elektromos ID modelljeit, javítva a felhasználói élményt és optimalizálva a töltési kapacitást, a Volkswagen is megteszi a következő lépést az automatizált vezetés felé. A cég stratégiája szerint a Volkswagen előretör a szoftver-orientált működésben. A már leszállított ID-k tulajdonosai számára az autógyártó számos optimalizálási lehetőséget kínál.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 4,23%-ot emelkedett. A Reuters értesülései szerint a Volkswagen jövő héten zöld utat ad az Audi és a Porsche márkák F1-be való belépésének. Az Audi és a Porsche motorgyártóként 2026-tól a Forma-1 rajtrácsán szerepelhet.

 

Az NVIDIA új mesterséges intelligencia-eszközöket mutatott be

A cél az autonóm járműfejlesztés előmozdítása. Az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója, Jensen Huang bemutatta az Nvidia Drive Sim új AI-alapú eszközeit, amelyek pontosan rekonstruálják és módosítják a tényleges vezetési forgatókönyveket. Ezeket az eszközöket az NVIDIA Research áttörései teszik lehetővé, amelyek olyan technológiákat hasznosítanak, mint az Nvidia Omniverse platform és az Nvidia Drive Map.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 3,54%-on korrigált. Az Nvidia bemutatta a Grace Central Processing Unit Superchipet, amely a nagy teljesítményű számítási piacot és az AI adatközpontokat célozza meg. Az Nvidia szerint ez a chip két, egymással összekapcsolt szerver CPU-t egyesít, és képes „a legnagyobb teljesítményt, valamint a mai vezető szerverchipekhez képest kétszeres memória-sávszélességet és energiahatékonyságot biztosítani”.

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amgen és a zöld kötvények

Az Amgen gyógyszeripari óriáscég további kötvények eladását tervezi a befektetők részére, miután debütáló zöldkötvényét a befektetők vegyes fogadtatásban részesítették. A cég februárban 4 milliárd dollárt gyűjtött be egy négy részből álló tranzakció során, amely 750 millió dolláros zöldkötvény-részletet tartalmazott.

Az Amgen részvényárfolyama ezen a héten 1,81%-ot emelkedett. Az Amgen erős kilátása és növekvő osztaléka miatt a Seeking Alpha elemzőinek magas várakozásai vannak a céggel szemben. Az Amgen részvényei jobban teljesítettek, mint a Zacks Medical -Biomedical and Genetics iparág az elmúlt egy évben (5,1% vs.-12,3%).

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Fiserv biztonságra összpontosít

A Fiserv, a fizetési és pénzügyi szolgáltatások technológiai megoldásainak vezető globális szolgáltatója, valamint az MX, pénzügyi adatplatform-szolgáltató és a modern összeköttetések piacvezetője együttesen szeretnék felgyorsítani a nyílt finanszírozás jövőjét pénzügyi adatok megosztása. Az MX az első olyan vállalat, amely a Fiserv AllData Connect segítségével hozzáférhet a tokenizált fogyasztói adatokhoz, hogy a fogyasztók biztonságosabban megoszthassák pénzügyi adataikat kedvenc alkalmazásaikkal vagy szolgáltatásaikkal. A növekvő hecker támadások miatt a lépés fontos volt a Fiserv számára.

A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 2,47%-ot emelkedett. Számos brókercég adott ki a közelmúltban jelentéseket a cégről. A Rosenblatt Securities heti jelentésében 127,00 dollárról 131,00 dollárra növelte a Fiserv részvényeinek célárát, és „vételi” minősítést adott a részvényre. A Fiserv vállalat bevétele 4,26 milliárd dollár volt az utolsó negyedévben, szemben az elemzők 4,24 milliárd dolláros várakozásával. Az előző év azonos időszakában a cég 1,30 dollár részvényenkénti nyereséget ért el.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Stryker innovatív megoldása a sebészeknek segít

A Stryker ízületi pótlásokkal foglalkozó részlege bejelentette az Insignia csípőprotézis bevezetését, amelyet úgy terveztek, hogy optimalizálja a sebészek számára a könnyű beültetést az eljárások során. Az Insignia kompatibilis a Mako SmartRobotics szoftverrel, amely lehetővé teszi a sebészek számára, hogy egy 3D CT-alapú terv adatait használják fel az egyes páciensek egyedi anatómiájának rögzítésére.

A Styker részvényárfolyama ezen a héten 1,15%-ot emelkedett. A vállalat az utolsó negyedévben továbbra is növekedésről számolt be annak ellenére, hogy a világjárvány miatt kevesebb halasztható beavatkozást végeztek. A Stryker2,7 milliárd dolláros szabad cash flow-t termelt, hasonlóan az egy évvel ezelőtti szinthez.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Salesforce előrejelzései igen pozitívak

A Salesforce felülmúlta az elemzők profitra és bevételre vonatkozó becsléseit negyedik negyedéves pénzügyi jelentésében. A részvény több mint 3%-ot ugrott a hosszabb kereskedés során. Az első negyedévben a Salesforce 7,37 és 7,38 milliárd dollár közötti bevételre számítanak. A Refinitiv által megkérdezett elemzők 7,26 milliárd dolláros bevételre számítottak. A vállalat frissített iránymutatása a 2023-as pénzügyi évre 32-32,1 milliárd dollár bevételt jelentettek. A Refinitiv által megkérdezett elemzők 31,78 milliárd dolláros bevételre számítanak.

A Salesforce.com részvényárfolyama ezen a héten 0,58%-ot emelkedett. A vállalatnál az utolsó negyedévben a bevételek éves szinten 26%-kal 7,33 milliárd dollárra nőttek, 80 millió dollárral felülmúlva az elemzői becsléseket. A korrigált nettó nyereség 14%-kal 843 millió dollárra, azaz részvényenként 0,84 dollárra csökkent, ami így is kilenc centtel meghaladta az elemzői várakozásokat.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Bank of Nova Scotia bevételei növekedtek

A Torontói Tőzsde és a Pénzügyi Intézmények Felügyelősége jóváhagyta a Scotiabank szokásos kibocsátói ajánlatának 24 millióról 36 millióra történő növelését. Az új összeg a Scotiabank november 22-i forgalomban lévő részvényeinek mintegy három százalékát jelenti. A Scotiabank bevételei meredeken emelkedtek a járvány elejei csökkenések után, amihez hozzájárult a latin-amerikai központú nemzetközi részlegében bekövetkezett pozitív fordulat és az erős kanadai lakáspiac, amely a jelzáloghitelezést ösztönözte hazai üzletágában.

A Bank of Nova Scotia részvényárfolyama 3,54%-os mínusszal zárt. A héten derült ki az is, hogy a Bank of Nova Scotia 12 millió részvényre növelte részvény-visszavásárlási programját, ami a jelenlegi árfolyamon mintegy 1,1 milliárd dollárba kerülne, mivel a hitelező profitja emelkedni fog.

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Republic Services körforgásos gazdaságért küzd

Az Egyesült Államokbeli hulladékgazdálkodással foglalkozó cég, a Republic Services nyilvánosságra hozta, hogy integrált műanyag-újrahasznosító létesítményt fejleszt a nevadai Las Vegasban. A létesítmény várhatóan jövőre nyílik meg és az a célja, hogy kapacitást bővítsen a fogyasztói márkák és a csomagolóanyag-gyártók növekvő kereslet-kínálata miatt. A Republic Services azt állítja, hogy a polimerközpont képes lesz kezelni az elhasznált műanyagból befolyó szelektív hulladékot egy teljesen integrált folyamaton keresztül, az újrahasznosított anyagok gyűjtésétől a fogyasztói csomagolóanyagok újrahasznosított tartalmak előállításáig és szállításáig.

A Republic Services részvényárfolyama ezen a héten 1,33%-ot emelkedett. A nagyobb rivális, az Allied Waste Industries 6 dolláros felvásárlásának eredményeképpen a Republic Services ma Amerika második legnagyobb hulladékgazdálkodási vállalata. A Republic Services 1 milliárd dollárt fektet be részvényekbe.

 

Egyedi részvények

 

Hormel Foods pulyka és snack üzletága

A Hormel Foods Corporation élelmiszeripari vállalat a héten bejelentette, hogy az igazgatótanács által 2022. március 28-án részvényenként 26 cent értékben engedélyezett negyedéves osztalékot 2022. május 16-án fizetik ki a 2022. április 11-i üzleti záráskor nyilvántartott részvényesek részére. A Hormel, amelynek székhelye a minnesville-i Austinban van, a hús és más élelmiszeripari termékek egyik legnagyobb feldolgozója és forgalmazója, áruit több mint 80 országban értékesítik. A vállalat a héten tette közzé a 2022-es pénzügyi év első negyedévének eredményjelentését. Az első negyedévben a Hormel rekordszintű, 3 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 24 százalékos növekedést jelent. Az organikus értékesítés 13%-kal nőtt a negyedévben. A bruttó nyereség 89 millió dollárral nőtt a tavalyi évhez képest, ami 20%-os növekedést jelent. A növekedést a hűtött élelmiszerek, a Jennie-O pulykaüzlet és a Planters snack dió üzletág hozzáadásával elért erősödés hozta-nyilatkozta Jacinth Smiley pénzügyi vezető a beszámolóban. 2021 júniusában a Hormel megvásárolta a Planters snack-portfóliót a Kraft Heinz Company-tól.

A Hormel Foods részvényárfolyama ezen a héten 2,13%-ot emelkedett. A 48,86 dolláros, 12 hónapos medián árcél 1,8%-os potenciális emelkedést jelez. A vállalat 846,6 millió dollár készpénzzel és azzal, egyenértékű eszközökkel rendelkezett 2022. január 30-án. A negyedévben a működési tevékenységből származó készpénzállomány 383,7 millió dollárt tett ki. A Hormel Foods Corporation 1928-as részvénytársasággá válása óta megszakítás nélkül rendszeresen fizet negyedévente osztalékot.

 

Véget ér az AC Milan és az Electronic Arts együttműködése

Úgy tűnik, hogy az AC Milan és az EA Sports közötti együttműködés véget ért. Ezt az EA Sports hivatalos honlapja jelentette be. A közlemény szerint a partnerség befejezése nem lesz hatással az eddigi játékélményre, ugyanis a Milannal kötött játékon belüli licencszerződés folytatódik. Ami változás lesz, hogy az ősszel megjelenő FIFA 23-at már nem fogja népszerűsíteni promóciós és reklám jelleggel a klub a hivatalos internetes platformjain, továbbá a Milanellóban és a San Siróban lévő reklámtáblákon sem fog megjelenni a játék. Az Electronic Arts, a videojátékokat gyártó cég, amely olyan neves címek mögött áll, mint a Battlefield, a Need for Speed és a FIFA játékok, idén teljesen kihagyja az EA Play Live rendezvényt. Az EA Play Live az az éves esemény, ahol az EA a trailereket, leleplezéseket, játékmenet-felvételeket és egyéb híreket szokott bemutatni a készülő játékairól.

Az Electonic Arts részvényárfolyama ezen a héten 1,64%-ot korrigált. Az Electronic Arts számos új projekten dolgozik, köztük a Dead Space remake-en, három új Star War-játékon, köztük a Star Wars Jedi című sikerjáték folytatásán a Fallen Orderen.

 

Arany elemzés a Goldman Sachs-től

Az arany árfolyama a 2022-es naptári évben eddig közel 18 százalékkal emelkedett, unciánként már egyszer meghaladta 2050 dollár körüli szintet a folyamatban lévő orosz-ukrán konfliktus miatt és a következő hónapokban még van felfelé mozgástér-vélik ezt a Goldman Sachs elemzői, akik szerint az év végére további 25 százalékkal, unciánként 2500 dollárra emelkedhet az ár. Az orosz-ukrán feszültségek kezdetén a Goldman Sachs azt sugallta, hogy a nyersanyagok ebből eredő rallyja tovább ronthatja a fejlett piaci növekedési-inflációs várakozásokat, növelheti az amerikai recesszióval kapcsolatos aggodalmakat, és 600 tonnára növelheti az arany ETF-beáramlást, ami viszont 12 hónapon belül unciánként 2350 dollárra tolhatja az arany árát. 2022 második felében a Goldman Sachs várakozásai szerint a központi bankok aranykereslete eléri a történelmi csúcsot, mivel globálisan mind a diverzifikáció, mind a geopolitikai okok erősek a tartalékok aranyba történő átcsoportosítására.

Az arany árfolyama ezen a héten 1,68%-pt korrigált és 1924,6 dolláron zárt unciája. A héten kiderült, hogy a központi banki kereslet mellett a Goldman Sachs arra számít, hogy a kiskereskedelmi kereslet is erőteljes marad Ázsia-szerte a jövőben, az erős gazdasági fellendülés és a befektetési lehetőségek hiánya miatt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá