e-mobilitás

A SoftBank igen balszerencsés helyzetbe kerülhet most

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Az Oyo Hotels&Homes, a SoftBank Group által támogatott indiai szálláshely-szolgáltatás alkalmazottait határozatlan idejű eltávozásra küldte, hogy biztosítsa azok egészségét és a vállalat pénzügyi helyzetét, a kialakult koronavírus járvány alatt.

 

Oyo egy nyilatkozatában kijelentette, hogy ez az eltávozás minden Indián kívüli munkavállalójukat érinti. A vállalat hozzátette, hogy nem került napirendre annak a lehetőségnek a megtárgyalása, hogy a cég megválik egyes alkalmazottaitól. Ritesh Agarwal, az alapító és vezérigazgató, video üzenetben közölte a hírt az alkalmazottakkal és megjegyezte, hogy a válság jelentős hatást gyakorolt a cég jövőjére. A bevétel 50–60%-ra esett az eredetileg becsült 10–15%-ról. Bizonyos számú munkavállaló „legalább 60–90 napos ideiglenes távolléti szabadságra vagy elszállásolásra került. Ez biztosítja, hogy a munkahelyeink biztonságosak maradjanak”–nyilatkozta ezt Oyo szóvivője. „A koronavírus negatív hatása óriási az idegenforgalomra és a szállodaiparra”-mondta Daisuke Seki, a Japán IB Research&Consulting vezérigazgatója. „Az Oyo valószínűleg többet szenved, mint a WeWork. A SoftBank igen balszerencsés helyzetbe kerülhet most. Hiszen az Oyo cég a támogatásukat élvezi. Az Oyo üzleti modellje rendkívüli jó lehetőség volt, mégis nagyon rossz lett a cég helyzete a koronavírus miatt.” A SoftBank-ra egyébként is több tényező hat. De a SoftBank most eszközöket, kötvényeket és alapokat értékesít, hogy 18 milliárd dollár értékben vásároljon saját részvényeiből. A befektetők imádják, hiszen a cég hosszú távon stabil tudott maradni.

A SoftBank részvény árfolyama a hétvégére 12,01%-ot erősödött. A jelenlegi helyzetet követően a Bank rendelkezik olyan gazdasági stratégiával, amelyre építkezve a jövőben is tudja segíteni a robotizálást, az elektromos autózást, hisz a jövő már rég elindult ezen az úton. És a jelenlegi helyzet adhat egy újabb lendületet ezen a területen működő iparágnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!