e-mobilitás

Az Intel visszatért régi partneréhez

By 2020.03.24. augusztus 14th, 2020 No Comments
Az Intel és az Micron közötti partneri szerződés a tavalyi évben ért véget.

 

A Micron egy számítástechnikai vállalat, mely memória rendszerek kezelésére és fejlesztésére szakosodott. A szakításra 2019 májusban került sor, ami igen váratlanul érte a szakértőket, mivel a két fél közötti kapcsolat mindkét vállalat számára kiemelkedő volt. A partneri felbontás következtében a Micron az összes együtt létrehozott memória gyárat saját tulajdonába vette, míg az Intel csak pénzzel gyarapodott.

Az Intel számára a 3D XPoint számított kritikus tényezőnek, amit a vállalat nélkül csak jelentős profitkieséssel tudott pótolni. A napokban viszont új hír került ki, miszerint ismét üzletel a két cég, és a Micron egy rövid haladék keretében ki fogja szolgálni a korábbi partnerét, így a 3D XPoint memóriák továbbra is rendelkezésre fognak állni az Intel számára. Emellett bejelentésre került egy új partneri szerződés, amelynek keretében az Intel továbbra is vásárolhat 3D XPoint memóriákat a Micron-tól. A megállapodás anyagi részletei nem nyilvánosak, de a közös sajtóközlemény szerint több feltétel megváltozott, beleértve az árakat is.

Az Intel vállalat ezen a héten stabilitást mutatott, így a részvényei 0,64% pluszban zártak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá