e-mobilitás

Az Intel nem kívánja kifizetni a fals bírságot

By 2020.03.17. július 3rd, 2020 No Comments
Még 2009-ben az Európai Unió 1,06 milliárd euróra, közel 350 milliárd forintra büntette az Intel-t piaci erőfölénnyel való visszaélést szabályozó trösztellenes törvények megsértése miatt.

A büntetést az Intel-nek be kellett fizetnie a jogszabály szerint, viszont azóta is támadják az ítéletet. A szakértők szerint a cég mérsékelni akarja a büntetés nagyságát, vagy szeretnének az ítéleten enyhíteni. 2017-ben a bizottság megállapította, hogy nem minden Intel által felhozott érvet vettek figyelembe mielőtt az ítéletet meghozták. Napjainkban újabb hírek kerültek ki az ügyről, miszerint a cég ragaszkodik hozzá, hogy a bizottság a vállalat által biztosított adatok teljes ellenőrzését végezze el. Ez azért lehet előnyös, mivel egy ilyen nagy cég teljes vizsgálata több évbe kerülne, mely alatt a vállalat szabadon folytathatná tevékenységeit, bármilyen korlátozás vagy beavatkozás nélkül.

A vállalat részvényárfolyama összességében a héten 10,23%-ot menetelt lefele, a Saxoo Bank szerint lassan vételi lehetőségi pontjára esett vissza, így a későbbiekben a befektetni szándékozóknak érdemes elgondolkodni a vételi lehetőségen, hisz az Intel huzamosabb ideje tudott a piacon jó eredményeket produkálni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá