e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla vezetőjének újabb fejlesztése

Elon Musk zéró emissziós technológia kialakításában, fejlesztésében gondolkodik. Számítások szerint évente akár egy gigatonna szennyezőanyagot is képes lesz kivonni a levegőből.

A Tesla árfolyama ezen a héten 4,58%-ot korrigált. Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla mellett a Space-Xre is biztosított fejlesztési keretet, a cég a Space X teljes értékét 74 milliárd dollárra emelte. Elen Musk kijelentette, hogy a Tesla elfogadja a kriptovalutát a jövőbeli Tesla vásárlásokhoz. A Tesla negyedéves járműszállítása robusztus ütemben nőtt, számolt be erről a Bloomberg.

 

A Volkswagen a Microsoft-tal kooperál

Az Volkswagen Group tovább erősíti portfólióját az e-mobility és az automatizált vezetési (AD) megoldások fejlesztése terén. A csoport Car.Software Organisation szoftvercége együttműködik a Microsoft-tal, hogy felhőalapú automatizált vezetési platformot (ADP) építsen a Microsoft Azure segítségével.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 5,86%-ot emelkedett. A Bloomberg beszámolt arról, hogy a német autógyártó luxusautókkal foglalkozó leányvállalatának, a Porsche-nak IPO-t szeretnének bevezetni, majd tőzsdére kerül. A Volkswagen 231.600 darab elektromos járművet adott el 2020-ban, háromszor annyit, mint 2019-ben.

 

Az Alibaba lehetőségei

A kínai piacszabályzó hatóság a héten új monopóliumellenes irányelveket tett közzé, melyek internetes platformokat céloznak, főként a nagyobb webáruházakat is, mint az Alibaba. A hírek szerint Jack Ma vállalata immáron nem használhatja fel a vásárlók adatait üzleti célokra. A politikai támadás kifejezetten a kínai belső piacra irányul, de érdekes lehet a New York-i tőzsdén jegyzett Alibaba részvény és a Tencent értékpapírok árfolyamának alakulására. Az Alibaba részvényárfolyama ezen a héten 1,81%-ot korrigált. Az Alibaba digitális médiaüzlete az elmúlt negyedévben jelentős javulást mutatott. Az Alibaba kemény verseny előtt áll a JD.com-mal és a Pinduoduo-val szemben a médiaversenyben.

 

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amgen is a Covid ellen harcol

A héten a San Diego egyetem kutatócsoportja bejelentette, hogy az Amgen egyik gyógyszere, a Corlanor, alkalmas lehet a koronavírusban szenvedő betegek kezelésére. A bejelentés szerint a vállalat készítménye alkalmas a Covid-19 utóhatásainak (fájdalmak, szédülés) enyhítésére. Az Amgen negyedéves bejelentése szerint a cég bevétele csaknem 7%-kal emelkedett.

Az Amgen részvényárfolyama ezen a héten 2,32%-ot korrigált.

 

2021 a United Health éve lesz

A UnitedHealth Group 2,2 milliárd dolláros nyereségről számolt be 2020 negyedik negyedévében, így az egész éves bevétele 15,4 milliárd dollárra nőtt. A jelentős növekedés egyik területe a Medicare Advantage és a Medic Aid volt, ahol a UnitedHealthcare 8%-kal magasabb bevételt ért el. 2021-re a vállalat közel 900 ezer új munkahelyet szeretne teremteni.

A UnitedHealtcare részvényárfolyama ezen a héten 1,12%-ot korrigált.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

Apple és az önvezető autó

Az Apple önvezető autókat fejlesztő csapata elvesztette vezetőjét, ami potenciális hátrányt jelent a technológiai óriás erőfeszítései iránt, hogy végül riválisa legyen a Tesla számára. Benjamin Lyon 2014-ben az Apple eredeti autonóm elektromos autó csapatának megalakításában játszott szerepet. Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 4,06%-ot esett. Az Apple okostelefon-értékesítés erőteljes negyedik negyedévének köszönhetően az Apple 2020-as nettó jövedelme 63,9 milliárd dollárt ért el. Ez messze több, mint bármely más S&P 500 index vállalaté.

 

A Fiserv 2020. évi tejesítménye

A Fiserv a kis- és középvállalkozások egyik legnagyobb segítője volt a világjárvány idején. A támogatásának része volt egy platform kifejlesztése, amely lehetővé tette a Fiserv pénzintézeteinek, hogy Paycheck Protection Program kölcsönt tudjon biztosítani. 2020 második felében a Fiserv több mobil megoldást integrált, mint 2019 teljes évében. A negyedik negyedév összesített bevétele 3,83 milliárd dollár volt. A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 1,25%-ot emelkedett. A Fiserv társaság a legutóbbi, 2020.12.31-én kiadott eredményjelentésében 3,83 milliárd dolláros negyedéves bevételt jelentett. A társaság piaci felső határa 75,59 milliárd dollár.

 

A Check Point és a kiberbiztonság

A COVID-19 kitörése megkövetelte, hogy a szervezetek felgyorsítsák a felhőbe való áttérést, ami kiszolgáltatottá tette őket a kiber támadásokkal szemben. A Check Point kibővítette CloudGuard biztonsági platformját, hogy egységes felhőalapú biztonságot nyújtson a felhőalapú eszközök számára, lehetővé téve a fenyegetések megelőzését a többfelhős környezetben. A Check Point 2021-es előrejelzései rámutattak, hogy a jövőben várható a COVID-19-hez kapcsolódó újabb támadások, a rosszindulatú programok és a kiberkonfliktusok fejlesztése, valamint az 5G-t támadó újabb fenyegetések jelentik.

A Check Point Software részvényárfolyama ezen a héten 4,01%-ot korrigált.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Astia 100 millió dolláros alapot indít, amelynek vezető befektetője a Mastercard

Az Astia 100 millió dollár értékű kockázati alapot indított, amelynek célja a rendkívüli finanszírozási egyenlőtlenségek kezelése azon vállalatok számára, amelyben nők az alapítók vagy a vezetők. A Mastercard befektetésének vezetésével az Astia Fund globálisan olyan gyorsan növekvő vállalatokba fektet be, amelyekben legalább egy nő van vezetői vagy részvénytulajdonosi pozícióban.  A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 2,3%-ot korrigált. A Mastercard ezen a héten stratégiai partnerséget jelentett be az MTN-sze.

 

A Nike Barack Obama-nak tervezett

2009-ben a cég egy exkluzív Nike Hyperdunk kosárlabdacipőt tervezett Obama-nak. Kizárólag az Amerikai Egyesült Államok 44. elnökének tervezték. A cég épített az erőteljes reklámra, hasonlóan mint Michael Jordan esetében. A cég a továbbiakban több figyelmet fordít a Move to Zero kampányukra.  A Nike részvényárfolyama ezen a héten 0,07%-ot korrigált. A Nike 2021. évi harmadik negyedéves pénzügyi eredményei közzétételére 2021. március 18-án kerül sor. 1990-ben egy 10 000 dolláros befektetés a Nike részvényeiben ma 1,58 millió dollárra nőtt volna, az osztalék újbóli befektetésével együtt.

 

Az SAP megszerezte a kód nélküli Development Pioneer AppGyver alkalmazást

Az SAP vállalat bejelentette, hogy megvásárolta az AppGyver Oy-t, lehetővé teszik a kódolási ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára, hogy webes és mobil alkalmazásokat készítsenek. A program az SAP élményprogramját fogja erősíteni. Az akvizícióval az SAP képes segíteni az ügyfeleket és partnereket, hogy informatikai rendszereiket hatékonyan alkalmazhassák sajátos igényeikhez. A szolgáltatásban a Mens Tech BV partner, a Siemens AG fog segíteni. Az SAP részvényárfolyama ezen a héten 3,33%-ot korrigált. Az is eldőlt, hogy bővíteni szeretnék az SAP kínálatát az üzleti folyamatok intelligenciája terén, és kiegészítik az SAP alacsony kódú kínálatát. A szolgáltatásban a Mens Tech BV partner, a Siemens AG fog segíteni.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Hell felszólalt a Coca-Cola ellen

A Coca-Cola az elmúlt időszakban több reklámfilmet is gyártott a környezetvédelmi akcióprogramjáról, viszont a Hell energiaital gyártó szerint ezt a cég csak marketing fogásnak használja. Csereklye Barnabás, a Hell Energy ügyvezető igazgatója szerint a Coca-Cola környezetvédelemről beszél, míg ösztönzi a fogyasztókat, hogy nyereményekért tucat számra vásárolják a palackos termékeit. 2018-as adat szerint a Coca-Cola percenként 200 ezer PET palackot gyárt, ami évente 3 hárommillió tonna műanyagot jelent. A jövőben, a cég több terméke is átvált az új, környezetkímélő csomagolószerre.  A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 1,14%-ot korrigált. A Coca Cola Zero terméke még a koronavírus-járvány idején is növelte az értékesítést a vállalat számára.

 

A BASF létszámcsökkentést végzett

Bár a BASF negyedéves jelentésében a bevételek 32%-os emelkedéséről számolt be, mégis tartja magát a cég az eredeti ütemtervhez és megkezdik egyes gyáraik bezárását. A héten hivatalosan is elbocsátásra került a Seal Sands gyár 600 munkása. Az ok az e-mobility rohamos fejlődése és a 2020-as pandémia, mely következtében a szektor jelentősen lelassult. A 2021-es évben további 2000 munkahely megszüntetését tervezi a cég, főként anyagi indokok miatt.  A BASF részvényárfolyama ezen a héten 1,77%-ot emelkedett. A BASF továbbra is vezető szerepet tölt be a 4-H Canada Community Engagement&Communications Pillar programozásában.

 

A IBM elhozza a kvantum technológiát

Az IBM három fő tulajdonságra fókuszál az elkövetkezendő években: a minőség, a kapacitás és a változatosság fejlesztése. Az IBM azon dolgozik, hogy ne csak több kvantum áramkörrel rendelkező terméket fejlesszen ki, hanem több képességgel is felruházza a számítógépeket, illetve a felhőrendszereit. Az IBM bemutatta a Qiskit Runtime programot, mely a cég nyílt forráskódú kvantumfejlesztő platformja. 2023-ra a vállalat át szeretne állni a kvantumtermékek használatára, minden platformon.

Az IBM részvényárfolyama ezen a héten 1,5%-ot korrigált. Az IBM az IBM Watson Health üzletágának eladását fontolgatja, hogy az alapvető számítási felhőszolgáltatásra összpontosítson.

 

 

 

Egyedi részvények:

 

A Tencent valaha volt legnagyobb hitelével 8,3 milliárd dollárt gyűjtött

A Tencent Holdings Ltd., a WeChat üzenetküldő platform megalkotója, 2016-tól kezdve 8,3 milliárd dollárt gyűjtött Ázsia legnagyobb offshore kölcsönében egy kínai cég számára. A Tencent az elmúlt évtizedben gyorsan fejlődődött a közösségi médián és dollármilliárdokat szedett össze az ígéretes startupok megvásárlásaival. A Tencent legújabb hitele, amikor is a China National Chemical Corp. 12,7 milliárd dollárt gyűjtött össze a kötvényesektől. A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 2,76%-ot korrigált. A Tencent most közelít az 1 billió dolláros piaci értékhez.

 

Az AT&T szerződései

Az AT&T és a Nokia aktív partnerséget folytat az 5G-technológiáik kihasználása érdekében. Az előbbi cég így képes lesz felosztani az 5G hálózatát több hálózatra. Ezenkívül az AT&T Warner Bros. filmstúdiója vitathatatlanul a legagresszívebb volt a filmek streaming platformjára történő átköltöztetésében. A vállalat azt tervezi, hogy 2021-es film kínálatából 17 filmet szeretne kiadni közvetlenül az HBO Max streaming szolgáltatása keretébencAz AT&T részvényárfolyama ezen a héten 0,69%-ot emelkedett. Az AT&T és a Verizon Communications Inc. vállalat együttesen esélyes lehet az 5G frekvencia kiépítésére, illetve 2021-ben közös lépést terveznek a telekommunikáció területén.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá