Kopernikus részvénykosár

A Nike első digitális üzlete

By július 13, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Miközben egyes kiskereskedők bezárják üzleteiket, a Nike úgy döntött, hogy befektet a legsikeresebb üzleteinek digitalizálásába.

Az egyik ilyen üzlet az újonnan elnevezett Nike Rise üzlet, mely Kínában, Guangzhou városában található. A cég még 2012-ben nyitotta meg ezt az üzletet és ez a márka egyik legjobban teljesítő üzlete az országban. A Nike beszámolója szerint Kína összes bevétele 8%-kal növekedett a 2020. május 31-én véget ért negyedik negyedévben. A vállalat igen pozitívan áll az új üzlethez annak ellenére, hogy teljes bevétele 38%-kal esett vissza az elmúlt időszakban.

A vállalat részvényei ezen a héten 1,47%-ot korrigáltak, viszont az elmúlt 3 hónap alatt 8,17%-ot erősödtek a cég értékpapírjai. A Nike vállalat ruházatainak kb. 27%-át Kínában gyártja, de a cég folyamatosan terjeszkedik Malajziában, Vietnámban, Indiában is. A cég az online platformokat kihasználva az egyik legerősebb ruházati vállalattá vált az elmúlt évek alatt és kapitalizációs tőkéje pedig elérte a 107,7 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!