A Coca-Cola Co. felkért egy korábbi szövetségi bírót, hogy tanácsot adjon a társaságnak az IRS-szel folytatott több milliárd dolláros adócsatában.

Michael Luttig felvétele azt jelentheti, hogy az italt forgalmazó óriás fellebbezést tervez, amely megváltoztathatja a vállalat IRS-szel folytatott 3,4 milliárd dolláros adóharcának menetét. 2020 novemberében az Egyesült Államok Adóügyi Bírósága megállapította, hogy a társaság körülbelül 3,4 milliárd dollár adóval tartozik, amit 2007 és 2009 között nem fizetett be a pénztárba. Luttig jelezte indítványát az esetről, mondván, elvárja, hogy a szövetségi bíróságok állapítsák meg, hogy az IRS már nem kérhet el adót akkori és a mostani adószámítási módszer alapján, hiszen ezek teljesen különbözőek és a mindenkori adózási jogszabályt kell alkalmazni, tehát 2007-es adózásnál az akkorit.

A Coca-Cola részvényei ezen a héten 6,86%-ot korrigáltak. A Coca-Cola nemrégiben bővítette jelenlétét a forró italok piacán az Egyesült Királyság vezető kávéipari vállalatának, a Costa Coffe-nak a megvásárlásával. A Coca-Cola a bevételeinek nagy részét nemzetközi szinten szerzi. Piaci kapitalizációja mára már 219,51 milliárd dollárra emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!