Miután több mint egy évtizede dolgozott a szívelégtelenség programjain, az Amgen bejelentette, hogy két programot ad vissza partnereinek, miután egy fejlettebb programjuk a 3. fázisú vizsgálatban sikeres eredményeket tudott felmutatni a krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek kórházi kezelésében.

Az Amgen ennek fényében visszaadja a gyógyszer, az Omecamtiv Mecarbil jogait, valamint a korai stádiumban lévő eszközt, az AMG 594-et partnerének, a Cytokinetics-nek. A két társaság közötti partneri szerződés–mely még 2006-ban kezdődött-viszont ezzel nem ért véget.

A vállalat részvényei ezen a héten 0,73%-ot emelkedtek. Amgen 2020 harmadik negyedévi részvényenkénti nyeresége 4,37 dollár volt, ami meghaladta a Zacks konszenzus 3,75 dolláros becslését. Az Amgen vétele azért is jó lehetőség, mert a vállalat 6,42 milliárd dolláros összbevétel meghaladja a 6,38 milliárd dolláros Zacks-konszenzus becslést. Az összes bevétel 12%-kal nőtt évről évre.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!