Az Amgen a héten együttműködést írt alá a michigani székhelyű EVOQ Therapeutics céggel.

A két cég a hivatalos közlemények szerint autoimmun rendellenességek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésére és fejlesztésére fog közös erőfeszítéseket tenni. Az Amgen 240 millió dollárt fizet előre az EVOQ-nak a későbbi értékesítések után fizetendő jogdíjak mellett. Az EVOQ gyógyszerét az Egyesült Államokon kívül több mint 50 piacon engedélyezték és az Egyesült Államokban legalább 2028-ig szabadalmi oltalommal rendelkezik.

Az Amgen jól teljesített, hiszen részvényei 2,94%-ot emelkedtek ezen a héten. A vállalat részvényei ezen a héten 245 dollár felett zártak. A cég arra törekszik, hogy az egészségügy területén jelentős szerepet tudnak betölteni és hosszútávon szeretnék megtartani piacvezető pozíciójukat. Az Amgen még mindig az élen marad a gyógyszergyártásban, hiszen működési költségét csökkentve az Egyesült Államok területén kiváló szolgáltatást biztosított 2020-ban és szakértök szerint idén is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!