Jack Ma kínai milliárdos az elmúlt hetekben nem lépett fel nyilvánosan, mióta bírálta Kína állami pénzügyi rendszerét és támogatta a reformokat.

Azóta folynak a találgatások a hollétéről. Az Alibaba e-kereskedelmi platform alapítója, már csaknem három hónapja nem tweetelt semmit. Nem jelent meg az Afrika Üzleti Hősei c. műsor utolsó epizódjában, a Jack Ma Alapítvány tehetségkutató műsorában, amelyben 10 feltörekvő afrikai vállalkozó megosztott 1,5 millió dolláros támogatást kap ötleteik megvalósítására. A kínai milliárdost a műsor utolsó epizódjában bíróként az Alibaba társalapítója, Lucy Peng váltotta fel, és képét is eltávolították a bíráló weboldalról-számolt be a Financial Times. Az Alibaba részvényeinek árszintje az utóbbi napokban is esett, nagyjából október óta csökkenő a trend, viszont 1 éves intervallumban továbbra is emelkedésről beszélhettünk.

Az Alibaba részvénye 1,49%-ot emelkedett a héten. Az egész évre vonatkozóan a Zacks Consensus becslései szerint részvényenként 10,06 dolláros nyereséget és 104,03 milliárd dolláros bevételt prognosztizálnak, ami 34,49%-os, illetve 43,04%-os változást jelentene az előző évhez képest. Az Alibaba arra törekszik, hogy megmutassa az erejét, amikor a következő bevételi negyedéves beszámolóval megjelenik. A Zacks szerint az Alibaba társaság várhatóan 3,21 dolláros EPS-t fog jelenteni, ami 22,99%-kal magasabb az előző évinél.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!