A Honda Cruise és a General Motors a héten bejelentette, hogy hosszú távú stratégiai kapcsolatba léptek a Microsoft-tal az önvezető járművek forgalmazásának felgyorsítása érdekében.

A vállalatok összefogják a szoftver- és hardvertechnikai eszközeiket, hogy átalakítsák a közlekedést, hogy mindenki számára biztonságosabb, tisztább és hozzáférhetőbb világot teremtsenek. A partneri kapcsolatban a Microsoft az 5G fejlesztéseit is fel fogja használni. A cég csatlakozik a General Motorshoz, a Hondához és az intézményi befektetőkhöz egy több mint 2 milliárd dolláros Cruise együttes új tőkebefektetésbe. A Honda Cruise értékelését ezen tranzakciók 30 milliárd dollárra növelik. Ezen kívül a General Motors együttműködik a Microsoft-tal, mint az általa preferált nyilvános felhőszolgáltatóval, hogy felgyorsítsa digitálisportfolióját.

A Microsoft részvényeinek árfolyama 6,33%-ot emelkedett. A Goldman Sachs elemzője, Kash Rangan szerint az olyan vállalatok, mint a Microsoft, a Salesforce, a Workday és a Splunk készen állnak arra, hogy kihasználják a szoftverkiadások prioritásainak esetleges nagybani elmozdulását az év második fele felé, így ezen részvények vásárlását javasolja befektetési alapoknak és kisbefektetőknek egyaránt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!