Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A BASF támogatást nyújt az egyetemi kutatócsoportoknak

By szeptember 15, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A vállalat nem csak fertőtlenítő eszközöket és maszkokat adományoz világszerte, hanem támogatást nyújt az egyetemi kutatócsoportoknak is a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére alkalmas hatóanyag kutatásában.

A vállalat saját számítógépes programokat is kifejlesztett a molekulák tervezéséhez és rendelkezik egy saját szuperszámítógéppel, ami Quriosity néven vált ismertté. A napokban a BASF és a Chapel Hill-i Észak-Karolina Egyetem között partnerkapcsolatot jött létre, amely megkönnyíti az ipar és az egyetemek közötti együttműködést a globális kihívások közös kezelése érdekében, mint az éghajlatváltozás, élelmezésbiztonság és különböző erőforrások szűkössége. Azt is a héten jelentette be a cég szóvivője, hogy a BASF új orvosi központot épít a ludwigshafeni telephelyen. Saját információi szerint a vegyipari vállalat 20-30 millió eurós összeget fektet be az orvosi központba.

A BASF vállalat részvényárfolyama ezen a héten 5,28%-ot emelkedett. A cég részvénye azért is jó lehetőség mert a mezőgazdasági területeken a BASF Digital Farming GmbH bejelentette, hogy ingyenesen kínálja a xarvio FIELD MANAGER-t (digitális segítség a növényvédelemben és termesztésben) a 2020-as idényben, számos európai országban. Ezenkívül a BASF fizeti a legmagasabb, azaz 6,01%-os osztalékját befektetőinek. A társaság jelenleg számos piacon aktív, mint például a vegyi anyagok, a különböző műanyagok, növény védőszerek és újabban a GMO termékek piacán is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!