2020 októberében 7%-kal esett vissza az autók értékesítése Európában az előző év adataihoz képest. 1.13 millió jármű került eladásra, mely csaknem 27%-át elektromos vagy hibrid járművek tették ki.

Az előző év azonos időszakához képest a Volkswagen elektromos jármű eladásai megtriplázódtak, ráadásul a teljes EV piac 26%-át birtokolták októberben. Ha az összes elektromos járművet nézzük, akkor éves szinten a cég 150%-os növekedést tapasztalhat. A legkeresettebb elektromos autó októberben a vadonatúj Volkswagen ID.3 volt 10.590 eladott példánnyal. Az ID.3 ráadásul a harmadik legkeresettebb villanyautó volt a szeptemberben.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 0,34%-ot korrigált. A héten felreppent a hír, hogy a Volkswagen csoport nagyobb pénzhez juthat, ha az Audin keresztül tulajdonolt Lamborgini, valamint Bugatti és Ducati márkákat értékesítheti. Több szakértő szerint a Volkswagen Company egy olyan európai autógyártó, amely képes megújulni, ezért a részvényeinek vásárlása továbbra is jó lehetőség.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá