Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

Az IBM kettéosztja vállalatát

By október 13, 2020 No Comments
Az IBM bejelentette, hogy két részvénytársaságra válna, ezzel szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a magasabb haszonkulcsú vállalkozásokra, például a felhőalapú számítástechnikára és a mesterséges intelligenciára.

Egy új, fejlett informatikai infrastruktúrára összpontosító vállalatot szeretnének kialakítani az elkövetkezendő években. Az IBM részvényei a bejelentés után csaknem 6%-kal emelkedtek meg. Az IBM ezzel az első olyan nagyobb számítástechnikai céggé válhat, amely diverzifikálódik a hagyományos üzleti tevékenységétől. A cég, amelynek jelenleg több mint 352.000 alkalmazottja van, úgy véli, hogy a cég átalakítása megközelítőleg 5 milliárd dollárba kerülhet.

A vállalat részvényei ezen a héten 5,99%-ot emelkedtek. A jó hírek mellett, a jelenlegi negyedévre vonatkozó kilátások is biztosítják a befektetőket a növekedésre, mert a részvényárfolyama meghaladta a piaci elemzők becsléseit. Elemzők szerint az IBM összpontosíthat a felhőszolgáltatások iránti kereslet fellendülésére és fokozhatja a versenyt az Amazon.com és a Microsoft mellett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!