Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

Az IBM hibrid felhőt alkot

By augusztus 17, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments


Az IBM már 34 milliárd dollárt fektetett be a Raleigh-ben működő Red Hat üzletébe felhőalapú számítástechnikai üzletágának kibővítése érdekében. Most a Big Blue az IBM másik részlege azt tervezi, hogy kiszélesíti felhőalapú rendszereit, egy 1 milliárd dolláros befektetéssel, egy úgynevezett hibrid felhővel. „Az IBM harmadik féltől származó szoftver-szolgáltatókba és digitális IT-szállítókba szeretne befektetni, a hibrid felhőplatformon működő cégek ökoszisztéma fejlesztésére”-nyilatkozta a napokban Bob Lord, az IBM kognitív alkalmazások vezető alelnöke.

Az IBM hosszútávon egy jó befektetés lehet egy diverzifikált portfolióban, hiszen egy pár hete jelent meg, hogy az IBM 5,4 milliárd, teljes felhőalapú számítási bevételt jelentett az első negyedévben és 6,3 milliárd dollárt 2020 második negyedévében. A felhőszolgáltatás területén az IBM-nél 20%-os növekedést láthatunk, amely felveszi a versenyt az Amazon felhőrendszerével is.

Az IBM vállalat részvényei ezen a héten 0,25%-ot emelkedtek, viszont a vállalat stabilan 5,19%-os éves osztalékfizetéssel rendelkezik. Az osztalékjait a cég 22 éve folyamatosan fizeti és annak mértékét lineárisan is emelni szokta.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!