Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

Az IBM elismerte a hibáját

By szeptember 15, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
Az IBM Australia számítástechnikai óriáscég több, mint 1600 alkalmazottjának nyolc év alatt legalább 12,3 millió dollár értékben utalt ki kevesebb fizetést.

A társaság 1647 alkalmazott felé rendezte elmaradását, de még nem tudta felmérni a teljes hiányt. Az IBM a szupermarketektől kezdve az ügyvédi irodákig és az idősek gondozását végző otthonok hosszú sorában jelentette be, hogy adminisztrációs hiba miatt jelentős tranzakciók maradtak ki az elmúlt időszakokban. Az IBM-nek az alul fizetések teljes értékének 5,25 százalékát meg kell fizetnie a kormánynak, viszont mivel a vállalat saját maga jelentette be a hibát, ezért nem kerül bíróság elé az ügy.

A héten az IBM igazgatója kijelentette, hogy az IBM üzleti egységeinek és kutatási részlegének műszaki és ipari szakemberei új módszereket dolgoznak ki a nehéz környezeti problémák megoldására az adatok és a mai exponenciális információs technológiák alapján, ideértve az AI-t (mesterséges intelligenciát), az automatizálást, az elemzéseket is. Az IBM célja az éghajlatváltozás sürgető globális kérdésének kezelése az IBM Research által vezérelt Future of Climate kezdeményezések révén.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 0,69%-ot korrigált. A cég 2019-ben 79,6 milliárd dolláros bevételt szerzett, és jelenleg a Fortune 500 listájának 38 helyén áll. Viszont mint más adattárolással foglalkozó nagyvállalat sokat foglalkozik a felhőszolgáltatás fejlesztésével ezen a piacon az elmúlt néhány évben jelentős előre lépéseket tett a cég is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!