Egyedi részvények

A Tencent Holdings, mint szerencsejáték nyertese

By november 16, 2020 No Comments
A Tencent Holdings felülmúlta a várakozásokat, mivel szerencsejáték vállalkozása a harmadik negyedévben 89%-os profitot hozott. 

A Tencent legnépszerűbb okostelefonos játéka, a Honor of Kings az első tíz hónapban átlagosan 100 millió aktív felhasználású vonzott naponta. A Tencent részvényei 4,7%-kal emelkedtek a hét vége felé és 53,6%-kal emelkedtek ebben az évben, szemben az S&P 500 10,4% -os növekedésével. A hét elején a kínai szabályozók új monopóliumellenes szabályokat javasoltak, amelynek célja az országban a technológiai óriások, a Tencent, az Alibaba Group Holding, a JD.com és más e-kereskedelmi óriások növekvő hatalmának visszaszorítása. A fokozott ellenőrzés ellenére a vállalatnál úgy látják, hogy a Tencent és az Alibaba is megőrzi piaci erőfölényét. A Tencent online hirdetési bevétele 16%-kal nőtt ebben a negyedévben A Tencent szerint az aktivitás normális mederben van, leszámítva az utazási és az ehhez kapcsolódó iparágakat. A Tencent fintech és üzleti szolgáltatásainak bevétele 24%-kal, 33 milliárd jüanra emelkedett. Az üzleti szolgáltatások némileg lelassultak, mert a járvány elhúzódó hatással volt az új szerződések aláírására. A legnagyobb bevételt termelő szegmens, az internetes videojátékok üzletágának a bevétele 45 százalékkal, 41,422 millió jüanra duzzadt. A szembetűnő emelkedést elsősorban az okostelefonos játékokból származó bevétel hajtotta, amely 39,173 millió jüant hozott a cégnek a harmadik negyedévben.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,66%-ot korrigált. A 22 éves múltra visszatekintő óriásvállalat egy kiváló lehetőség befektetés szempontjából. A Tencent vállalat izgalmas, mert a társaság több mint egymillió szervert tartalmazó adatközpontok hálózatát építette ki az elmúlt időszakban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!