e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Tesla a kínai piacon

A kínai e-autó piac jelentősen felpörgött az ünnepek végeztével. A szakértő úgy látja, hogy a Tesla fogja dominálni a szektort, a legújabb eredmények alapján a NIO és az Xpeng is fel tudja venni a versenyt. A NIO 20.060, míg az Xpeng 13.340 darabot értékesített. A Tesla viszont töretlen sikerrel halad előre és 184.800 autót szállított világszerte az első negyedévben. Az első negyedéves eredmények fényében a TeslaElon Musk kijelentése szerint-a kínai piacon tovább növekedhet.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 1,5%-ot emelkedett, míg a Nio 4,53%-ot, az Xpeng 6,66%-ot esett. A Tesla tett néhány konkrét lépést a hatalmas indiai piacra való belépés érdekében. Elon Musk, a Tesla vezetője már régóta utalt indiai ambícióira.

 

Csempészik az Nvidia kártyáit

Az Nvidia grafikus kártyája, a Cryptocurrency Mining Processor lett (CMP) az új árucikk a kínai csempészek körében. Az Nvidia kártyáira hatalmas kereslet alakult ki az elmúlt időszakban, melyet a chip gyártó néhol nem tudott tartani.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 3,11%-ot emelkedett. Az Nvidia-val kapcsolatban John Pitzer, a Credit Suisse elemzője szerint alulértékelt a vállalat és vásárlásra minősítette a részvény besorolását és 620 dolláros árcélt állapított meg a részvényeknél. Az Nvidia szép csendben újraindította a GTX1080 Ti gyártását, amit két éve leállított vélhetően azért, hogy így enyhítse a videókártyák piacán az elmúlt kb. egy évben megjelent drasztikus hiányt.

 

A Geely bekerült az IATF-be

A Nemzetközi Járműipari Munkacsoport (IATF), mely az autóipari minőségi előírásokat meghatározó globális szervezet, a napokban bejelentette, hogy a Geely Auto Group lett a szervezet legújabb tagja. A Geely első ázsiai tagként történő kinevezése a szervezetbe történelmi mérföldkő az IATF fejlődésében. A cég részt vesz a nemzetközi minőségi előírások kialakításában és fejlesztésében más globális autóipari csoportokkal és autóipari szövetségekkel.

A Geely Automobile részvényárfolyam ezen a héten 1,09%-ot emelkedett. A Geely Automobile által fémjelzett és forgalmazott járművek tengerentúli értékesítése közel 73.000 darabot ért el, ami éves szinten mintegy 25%-os növekedést jelent. 2021-re a Geely Automobile Group globális értékesítési célját 1,53 millió darabra tűzte ki, ideértve a Lynk&Co és a Geely Auto márkanév termékeit, ami 16%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

 

 

HealthCare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Roche és a COVID 19

A vezető svájci egészségügyi vállalat, a Roche is mélyen elkötelezett amellett, hogy támogassa a globális választ, hogy véget vessen a COVID-19 járványnak. A Roche egyik tesztje a SARS-Covid 19 Antigén teszt a koronavírus fehérje kimutatására szolgál és pontosan jelzi az egyén fertőzőképességét. Amerikai egészségügyi szakértők szerint a Roche az egyik legjobb minőséget nyújtja elfogadható áron az in vitro diagnosztika területén, így mind az állami, mind a magánlaborokban piacvezető.

A Roche részvényárfolyama ezen a héten 1,12%-ot emelkedett. A Roche vezető biotechnológiai vállalatként világelső az onkológia, a transzplantáció és az in-vitro diagnosztika területén, ezért hosszútávra érdemes vásárolni a cég részvényeit.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

A Microsoft nem támogatja már a használt programokat

Egy brit vállalat, a ValueLicensing 270 millió fontos pert indított a Microsoft ellen az angol legfelsőbb bíróságon, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat megpróbálja szabotálni a használt szoftverek több milliárd dolláros piacát. A cég megvásárolja a Microsoft tulajdonában lévő Microsoft szoftverlicenceket olyan vállalatoktól, amelyek más rendszerre térnek át vagy fizetésképtelenné válnak, majd az Egyesült Királyságban és Európában értékesítik azokat. A Microsoft új felhő alapú rendszere viszont nem teszi már lehetővé a licenszelt szoftverek újra használatát, mely miatt jelentősen visszaesett a használt szoftverek értékesítése az év első negyedévében.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 5,57%-ot emelkedett. A Microsoft megerősítette, hogy május 25-27. között kerül sor az idei Build fejlesztői konferenciára. A múlt héten az Egyesült Államok Hadserege bejelentette, hogy 21,9 milliárd dolláros üzletet kötött, amelynek értelmében a Microsoft 120.000 kibővített valóságú (AR) fejhallgatót biztosít a csapatai számára a következő 10 évben.

 

A Fiserv és a Citizens Bank&Trust

A Fiserv bejelentette, hogy az alabamai központú Citizens Bank&Trust a Fiserv technológiájával növeli digitális banki rendszereit. A Citizens Bank&Trust több mint 700 millió dollár vagyonnal rendelkezik és meghaladta a korábbi alapfeldolgozó rendszer képességeit. A közösségi bank a Fiserv DNS feldolgozó platformját kívánja integrálni a rendszerébe, mely valós idejű feldolgozási képességet biztosít a bank számára.

A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 1,74%-ot emelkedett. Az április 2-án nyilvánosságra hozott jelentés szerint a Fiserv 1,1 milliárd dolláros adózás előtti jövedelmet könyvelhetett el 2020-ban, 25 millió dolláros szövetségi adókedvezményt kapott.

 

Véget ér a Google és az Oracle együttműködése

A Google a következő hetekben azt tervezi, hogy abbahagyja az Oracle pénzügyi szoftverének használatát és ehelyett megkezdi az SAP szoftverének integrálásást. A Google pénzügyi rendszere májusban költözik át az SAP-ra a tervek szerint. Szakértők szerint a döntés hátterében a Google és az Oracle között kialakult versengés áll a felhő piacon. Hozzá kell tenni, hogy az Oracle rendszerétől korábban az Amazon is megvált, hogy ki tudja alakítani saját–ma már piacvezető–AWS szervereit.

A Google részvényárfolyama ezen a héten 6,62%-ot emelkedett. A Google, vagyis az Alphabet részvénye jelenleg a Zacks elemzőinél rangsorban 2. helyen áll, vagyis vételi ajánlást kapott. A FAANG részvényei között 2021-ben a Google részvénye is emelkedésre számíthat, véli ezt most az Observer egy cikkében.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard digitálisan segíti a kisvállalkozásokat működésük javításában

A Mastercard felmérése szerint az észak-amerikai kisvállalkozások 76%-a azt javasolja, hogy tegyék üzleti tevékenységüket digitálisabbá, 64% azonban azt állítja, hogy kihívást jelent a digitális átalakítás. Annak érdekében, hogy a kisvállalkozások maximalizálhassák digitális jelenlétüket, a Mastercard bejelentette, hogy új ajánlatokat készít a Microsoft-tal, a QuickBooks-szal és a Zoho-val az amerikai cégek előnyei érdekében.

A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 4,62%-ot menetelt. A Mastercard egyik közvéleménykutatójának jelentése szerint az egész világon a fogyasztók 900 milliárd dollárral többet költöttek 2020-ban az online kereskedelemre az előző kétéves trendhez képest. A Mastercard a növekvő online kereskedelem növekedést szeretné úgy kihasználni, hogy különböző kedvezményeket vezetne be.

 

Az SAP az ügyfelei érdekében fejleszt

Az SAP bejelentette az SAP HANA Cloud adatbázis új szolgáltatási összetevőit-az adaptív szerver vállalatot, az ASE replikációját és az SAP IQ adatkészlet támogatását (munkaterheléssel kapcsolatos szoftver), amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára az adatok növekvő mennyiségű tranzakciós és analitikai kezelését. A pénzügyi szolgáltatásoknál és a telekommunikációban nagyon szigorúak a szabályozások, ezért is fontosak a cég számára az ilyen fejlesztések.

Az SAP részvényárfolyama ezen a héten 5,15%-ot növekedett. Az SAP a felhőjének mozgékonyságával és méretezhetőségével támogatva hoz létre valós idejű működési -és adatanyagokat, amit nem csak gyűjt, hanem rendszerez is. Az SAP számos olyan innovatív termékkel rendelkezik, amely a 2021-es évben még a pandémia ideje alatt is keresetté válik, így közép és hosszabbtávon érdemes a cég részvényébe befektetni.

 

A VISA kriptovaluta elfogadása

A Visa Inc. nemrég közölte, hogy lehetővé teszi az USD Coin kriptovaluta használatát a fizetési hálózatán lebonyolított tranzakciók kiegyenlítésére, ami a digitális pénznemek növekvő elfogadásának legfrissebb jele. A cég a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy elindította a Crypto.com fizetési és kriptográfiai platformmal ellátott kísérleti programot és azt tervezi, hogy még ebben az évben további partnereknek kínál lehetőséget. A Bitcoin, a legnépszerűbb kriptovaluta a hír óta körülbelül 2%-os emelkedéssel 59 ezer dolláros szintet is elérte, bár azóta visszaesett az árfolyama.

A Visa részvényárfolyama ezen a héten 2,61%-ot emelkedett. A Visa ESP-nyeresége jelenleg 4,42%, ami arra utal, hogy az elemzők növelték a közeli és jövőbeli kereseti potenciáljukat.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unilever a fiatalokat segíti

Az Unilever márkája, a Rexona új Breaking Limits programot indított, amelynek célja, hogy megünnepelje a sport erejét a társadalmi változások és a közösség fejlődésének ösztönzésében. A program célja, hogy támogassa az Unilever elkötelezettségét az egészség és a közérzet javítása és a mozgás ösztönzése mellett, valamint 2030-ig évi 1 milliárd ember elérését. Az április 6-án, a fejlesztés és a béke sportjának nemzetközi napján indított program a sportot és a fizikai aktivitást használja fel arra, hogy „felkészítse a fiatalokat a korlátok leküzdésében”.

Az Unilever részvényárfolyama ezen a héten 0,79%-ot emelkedett. Az Unilever multinacionális vállalat 2025-re a felére akarja csökkenteni a közvetlen működéséből származó hulladékot. Ezenkívül a héten derült ki, hogy az Unilever 15 millió dollárt fektetett be a Closed Loop Leadership Fundba, a New York-i székhelyű Closed Loop Partners magántőke-alapjába, amelynek célja az Egyesült Államok támogatása a fogyasztási szektorban, illetve az újrafeldolgozási arány növelése és a körkörös gazdaság kiépítése az északi tartományokban.

 

A Sanofi elkötelezett az immunológia területén

A Sanofi a héten bejelentette a Kymab Group Ltd. felvásárlásának sikeres befejezését. A felvásárlás továbbra is a Sanofi vezető immunológiai jelenlétére épül, összhangban a vállalat stratégiájával, amely a kategóriájában legjobb kezelések elvégzését jelenti meghatározott területeken. A Sanofi elkötelezetten támogatja az embereket egészségügyi kihívásaikban. A Sanofi 100 országban több mint 100.000 munkavállalóval rendelkezik és az egyik legnagyobb API vállalattal.

A Sanofi S.A részvényárfolyama ezen a héten 1,74%-ot emelkedett. A Sanofi SA részvények jelenlegi részvényenkénti 49,63 dolláros árfolyamon vásárolhatóak meg és a vállalat 124 milliárd dolláros piaci kapitalizációs tőkével rendelkezik. A Sanofi SA a Gurufocus elemzői szerint alulértékelt, részvényeinek hosszú távú megtérülése egyre biztosabb. Illetve osztalékfizetése alkalmazkodik az üzleti növekedés üteméhez. A JP. Morgan elemzői szerint a Sanofi részvényárfolyama a következő három-öt évben évente 2,92%-kal emelkedhet.

 

Az IBM és a Bank of America rendszere

Az IBM bejelentette, hogy immár elérhető az IBM Cloud for Financial Services, amely a Bank of America együttműködésével készült. A hibrid felhő több száz mikro szolgáltatást tartalmaz, amelyek megkönnyítik a szigorúan szabályozott iparágakban működő szervezetek számára, hogy erőteljesebbé váljanak. A platform több, mint 200 felhőalapú szolgáltatást határoz meg, amelyek mindegyike felhasználható az alkalmazás-programozási felületeken (API) keresztül. Az IBM és a Bank of America 2019 óta dolgozik a rendszer fejlesztésen.

Az IBM részvényárfolyama ezen a héten 1,88%-ot emelkedett. Az IBM vállalat megpróbálta összehangolni a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat. Az IBM legnagyobb kihívása a Red Hat adatelemző cég 34 milliárd dolláros megszerzése volt, amely közel a legmerészebb lépés is volt ezen a területen. Az IBM idei évben éves 4,9%-os osztalékot fizet.

 

 

 

Egyedi részvények:

 

A Citi várokozása szerint a Danaher vállalat részvénye a megoldás

A Citibank elemzője, Patrick Donnelly arra számít, hogy a Danaher Q1-es negyedéves jelentése felülmúlja azokat a várakozásokat, amiket mind a szakmabeliek, mind a nagy elemzőházak jósoltak. Így a Danaher jelentése pozitív katalizátorként indítja a részvényállományt fejlődésnek. Szerinte egy potenciális Q1-es ütem és iránymutatás emelése a hónap végén magasabbra teheti a részvények árcélját. A Danaher Corporation vezető diagnosztikai és kutatási üzletág, részvényeit a New-Yorki tőzsdén jegyzik. A Danaher globális tudományos és technológiai újító. Világszínvonalú márkákból álló családja vezető szerepet tölt be az egészségügyi, környezetvédelmi és alkalmazott végpiacokon. Több mint 20 működő céggel a Danaher mintegy 69.000 munkatársból álló csapatát egyesíti egy közös kultúra és operációs rendszer, a Danaher Business.

A Danaher részvényárfolyama ezen a héten 3,23%-ot emelkedett. A Danaher Corporation 2021. március 25-én kezdte meg osztalék kifizetését, részvényenként 0,21 dollárnyi készpénzzel. A Danaher osztalékfizetése 16,67%-os növekedést jelent az előzetes osztalékfizetéshez képest.

 

A Netfix vétele a Guggenheim javaslata

A Netflix hosszú távú részvénytámogatást fog elérni abból a stratégiából, hogy globálisan fektet be a helyi produkciókba –nyilatkozta a Guggenheim szakértője április elején. Ez akkor történhet meg, amikor a szolgáltatás értéke növekszik az ázsiai és egyéb fogyasztók számára-mondta a cég vezető elemzője. A Guggenheim elemzője 625 dolláros árcélt határozott meg 2022 év elejére, ami 14%-os emelkedést jelentene a jelenlegi árhoz képest. A Netlix-nél filmpremierekből sem lesz hiány, ugyanis megjelenik a természetfeletti thriller a Kisértő múlt, a Városi cowboy és a Madame Claude c. dráma. Ezenkívül a Netflix, alighanem a Lupin sikerén felbuzdulva, a közeljövőben huszonhét francia nyelven készülő tartalmat tervez kihozni, filmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket egyaránt. Ebben az évben jelenik meg a Blonde ami, egy fiktív életrajzi dráma és középpontban Marilyn Monroe ál.

Egyik különlegesség lehet az, hogy a Netflix megrendelte a „The 39 Steps” című minisorozatot, amely az 1915-ös John Buchan regény alapján készült és amelynek főszereplője Benedict Cumberbatch lesz.

A Netflix részvényárfolyama ezen a héten 2,95%-ot emelkedett. A Netflix számára elengedhetetlenül fontos, hogy új tartalmakkal jelenjen meg a mostani erős versenyben. A Netflix megragadta a stúdió fizetős tévéfilmjeinek kiadását 2022-től. Scott Dewitt a Stifel elemzője szerint a második negyedévben 3,2 millió előfizetéssel bővülhet a Netfix.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá