Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Egy Netflix-es sorozat veszélyt jelent a Coloplast egyik termékére?

By 2019.11.18. július 2nd, 2020 No Comments
A Coloplast tisztviselői úgy döntöttek, hogy fenntartják a vállalat intervenciós urológia üzletágát, körülbelül öt hónappal azt követően, hogy megerősítették a szektor felülvizsgálatát és lehetséges sikeres lezárását.

Az üzletág 10%-kal növekedett a szeptember 30-án véget ért pénzügyi évben, megelőzve a társaság bármely más divízióját. Viszont sok aggodalmat szült ez a részleg, illetve az urológiával foglalkozó tágabb szekció a vállalat üzleti stratégiáját nézve. A legnagyobb indok a részleg bezárására az Egyesült Államok FDA közleménye az idei év első negyedévében, melyben felszólította a Coloplast-ot és a Boston Scientific-t, hogy hagyja abba műtéti eszközeinek értékesítését az adott szekcióban. Ez többek szerint onnan ered, hogy a cég által kifejlesztett műtéti hálót az elmúlt hónapokban igen nagy kritikák érték a Netflix „The Bleeding Edge” dokumentumfilmje miatt. A film azt állítja, hogy az orvostechnikai eszközök az USA jelenlegi piacán nem esnek át megfelelő felülvizsgálaton. A filmkészítők interjút készítettek olyan orvosokkal és betegekkel, akik ilyen eszközöktől (köztük a Coloplast hüvelyhálójától) sérülést szenvedtek. A gyártók mellett persze szóba került az is, hogy az FDA sem végzi megfelelően a munkáját, mikor ezeket a termékeket ellenőrzi.

Ettől függetlenül a Coloplast részvény értéke 0,05%-t emelkedett ezen a héten.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá