e-mobilitás

A Geely új szedánt mutatott be

A Geely Auto Group, Kína vezető magántulajdonban lévő és leggyorsabban növekvő autóipari márkája a 2020-as szeptember végi pekingi autókiállításon bemutatta a Preface Concept Sedan alapján gyártott modellt.

Az Preface Concept-et először a 2019-es sanghaji Autószalonon mutatták be. A cég részvényének ára július óta csökkenő trendben halad, ugyanakkor egy éves intervallumot figyelve közel 10,63%-os emelkedésről beszélhetünk.

A vállalat részvénye ezen a héten 0,63%-ot korrigált. Li Shufu cége, a Zhejiang Geely Holding Group nem csak a Volvót alakította át elektromos autókká és fejlesztette, hanem a Protont és a Lotust is. Majd ezt követte a Daimler egyrészének felvásárlása következett. A Geely-nek van egy másik közös vállalati márkája a Volvóval, a technológiára koncentráló Lynk&Co. A héten a Geely potenciális befektetőként jelent meg az Aston Martin-nál, a jövőben nagyobb szeletet szeretne az autózás piacából megszerezni. A vállalat részvényeibe azért is jó hosszútávon befektetni, mert a cég hagyományos hibrideket is tervez gyártani, illetve saját üzem építésébe fogott.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!