Egyedi részvények

A Roche diagnosztika értékesítése 18%-kal nőtt

By október 27, 2020 október 28th, 2020 No Comments
A Roche harmadik negyedévi értékesítésében a diagnosztikai egység miatt az általános növekedés elérte a 18%-ot.

Thomas Schinecker, a diagnosztika vezetője szerint a második és harmadik negyedév során a rutin tesztek eladási hulláma folyamatosan javult viszont ez egymilliárd dollárba került a vállalatnak. A termék csak a harmadik negyedév utolsó hetében kezdett forgalomba kerülni az európai piacokon, viszont az Egyesült Államokban még nem engedélyezett a használata, ezért a vállalat szerint ennek várható haszna csak a negyedik negyedév beszámolójában lesz látható.

A Roche csoport árbevétele 2020 első félévében 1%-kal, 29,28 milliárd svájci frankra nőtt, az alapvető EPS pedig 2%-kal emelkedett, megelőzve az eladásokat. A gyógyszeripari részleg értékesítése a 2020 első félévében 1%-kal, 23,2 milliárd svájci frankra javult. A növekedés fő mozgatórugói 2020 első félévében a rákellenes gyógyszerek voltak. Az Egyesült Államokban az eladások 4%-kal csökkentek a 2019-es első félévhez képest. A 2020 első félévi növekedést leginkább Oroszország és Kína hajtotta. Összességében a COVID-19 megjelenése jó hatással volt a keresletre minden régióban.

A Roche Holding részvényei a jó hírek ellenére ezen a héten 3,73%-ot korrigáltak. A Roche vezetősége arra számít, hogy tovább növelheti a társaság svájci frankos osztalékját. A Roche Holdingnál még mindig az innováció a főszerep tevékenységeinek két fő ágában, a gyógyszerek és a diagnosztika területén egyaránt. A Roche több, mint 120 éves múltra tekint vissza az orvostudomány terén és új kezeléseket és diagnosztikákat kínál a betegek számára Már csak azért is érdemes a cég részvényét megvásárolni, mert közösen fejleszt terápiás készítményt a koronavírus ellen a Roche Holdings és az Atea Pharmaceuticals.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!