A francia Sanofi, a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalata 50 millió eurót szeretne befektetni a Jeito Capital kockázati tőke társaságba-közölte a Jeito vezérigazgatója.

A párizsi székhelyű Jeito Capital kockázatitőke-társaság a biofarmatikai és biotechnológiai vállalatokban érdekelt, ezen belül a finanszírozási szakaszban van. A Sanofi a világ ötödik legnagyobb gyógyszergyártója, a receptköteles termékek forgalmazása terén erős évet zárt. Ismertebb vény nélküli márkanevei közé tartozik több olyan termék, amely a refluxot is gyógyítja, ilyen termékek a Rolaids és a Zantac.

A vállalat részvényei ezen a héten 2,5%-ot emelkedtek. Két hónapja jelent meg a hír, hogy megvásárolja a Sanofi a Principia Biopharmát, egy olyan gyógyszercéget, amely a sclerosis multiplex ellen fejleszt egy ígéretes gyógymódot. A Sanofi a Principia Biopharma részvényeseinek 100 dollárt ajánlott fel részvényenként, ezzel nagyjából 10%-os prémiumon vásárolják fel a céget, mint amennyi a 90,74 dolláros tőzsdei árfolyam. Az akvizíción keresztül a cég az autoimmun-betegségek és az allergiák elleni gyógyszerek fejlesztését gyorsítja majd fel.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!